مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش حفاظتی آسکوربیک اسید در مقابل تنش اکسیداتیو ناشی از نیکل در گیاه سویا

صفحات

 صفحه شروع 80 | صفحه پایان 87

چکیده

 در این پژوهش به بررسی اثر آسکوربیک اسید (AsA) به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی در گیاه سویا (Glycine max. L. cv Union × Elp) از نظر مقابله با تنش اکسیداتیو ناشی از نیکل پرداخته شد. دانه رست های هفت روزه ای که در شرایط هیدروپونیک رشد یافته بودند در معرض غلظت های مختلفی از  NiCl2 ,6H2O (0 و 0.5 و 1 میلی مولار) و AsA (0 و 1 میلی مولار) قرار گرفتند. تجمع نیکل در ریشه ها به مراتب بیشتر از بخش های هوایی گیاه بود. نتیجه جالب توجه در این تحقیق, کاهش شدید انتقال نیکل از ریشه به اندام های هوایی در تیمارهای دارای AsA بود. در غیاب AsA, مقادیر بالای نیکل موجب کاهش تولید زیست توده در ریشه ها و اندام های هوایی و نیز کاهش کلروفیل در برگ شد, در الی که AsA سبب برطرف شدن این اثرات گردید. تنش اکسیداتیو ناشی از تیمار Ni با افزایش تولید مالون دی آلدئید (MDA) قابل اثبات و این افزایش به فعالیت بالای آنزیم لیپوکسی ژناز (1.13.11.12 EC و LOX) مرتبط بود, در حالی که افزودن آسکوربیک اسید به همراه یون های نیکل, تقریبا به طور کامل سبب تعدیل فعالیت آنزیم LOX و کاهش تولید MDA شد. از طرف دیگر فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز (1.11.1.11 EC و APX) و کاتالاز (1.11.1.6 EC و CAT) در ریشه ها و برگ ها به طور قابل توجهی به وسیله تنش نیکل کاهش یافته بود, ولی ASA به شدت فعالیت این دو آنزیم را در شرایط تنش نیکل افزایش داد. بنابراین آسکوربیک اسید از یک طرف با توقیف نیکل در ریشه ها و از طرف دیگر با افزایش همه جانبه فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان تا حد زیادی آسیب های اکسیداتیو ناشی از نیکل را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی سار، سکینه، خاوری نژاد، رمضانعلی، فهیمی، حمید، قربانلی، مه لقا، و مجد، احمد. (1385). نقش حفاظتی آسکوربیک اسید در مقابل تنش اکسیداتیو ناشی از نیکل در گیاه سویا. پژوهش و سازندگی، 19(1 (پی آیند 70) در زراعت و باغبانی)، 80-87. SID. https://sid.ir/paper/20141/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی سار سکینه، خاوری نژاد رمضانعلی، فهیمی حمید، قربانلی مه لقا، مجد احمد. نقش حفاظتی آسکوربیک اسید در مقابل تنش اکسیداتیو ناشی از نیکل در گیاه سویا. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(1 (پی آیند 70) در زراعت و باغبانی):80-87. Available from: https://sid.ir/paper/20141/fa

    IEEE: کپی

    سکینه سعیدی سار، رمضانعلی خاوری نژاد، حمید فهیمی، مه لقا قربانلی، و احمد مجد، “نقش حفاظتی آسکوربیک اسید در مقابل تنش اکسیداتیو ناشی از نیکل در گیاه سویا،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 1 (پی آیند 70) در زراعت و باغبانی، pp. 80–87، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20141/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button