مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

866
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین پراکنش و میزان آلودگی مزارع سیب زمینی استان خراسان به ویروس برگ قاشقی سیب زمینی و شته سبز هلو

صفحات

 صفحه شروع 2 | صفحه پایان 10

چکیده

 یکی از مهم ترین بیماری های سیب زمینی, بیماری برگ قاشقی سیب زمینی است که عامل آن ویروس برگ قاشقی سیب زمینی بوده و تا حدود 90 درصد, عملکرد این محصول را کاهش می دهد. از آنجا که علایم مشکوک به این بیماری همچون لوله ای شدن برگ, در بسیاری از مزارع سیب زمینی استان دیده شده است و با توجه به اهمیت این ویروس در کاهش عملکرد و برنامه تکثیر بذر, در طی اجرای این تحقیق, این ویروس با آزمون ساندویچ دوطرفه الایزا شناسایی و پراکندگی آن در برخی نواحی استان مشخص گردید. بدین منظور, از 86 مزرعه سیب زمینی (به طور متوسط 43 مزرعه) در مناطق بجنورد, چناران, تربت جام, فریمان, تربت حیدریه (جلگه رخ) و طرق (مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان), از تمام بخش های مزرعه, به طور تصادفی و بدون توجه به علایم, مجموعا 2298 بوته نمونه برداری شد و درصد آلودگی مزارع سیب زمینی در این مناطق به ترتیب 8.1, 16, 5.2, 8.6, 6.1 و 5.5 تعیین گردید. همچنین در طی دو سال اجرای این طرح تحقیقاتی, از مزارع مختلف استان نیز جهت تعیین پراکنش شته سبز هلو (ناقل ویروس) بازدید و نمونه برداری شد. نتایج این نمونه برداری و بازدید نشان داد که آلودگی مزارع سیب زمینی استان به این شته بسیار پایین می باشد. با توجه به بررسی های انجام گرفته به نظر می رسد شته نقش بسیار کمی در انتشار این ویروس در مزارع سیب زمینی استان خراسان داشته و مهم ترین روش انتقال این ویروس نیز در این استان از طریق غده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بیک زاده، ناصر، و رحیمی، حسن. (1387). تعیین پراکنش و میزان آلودگی مزارع سیب زمینی استان خراسان به ویروس برگ قاشقی سیب زمینی و شته سبز هلو. پژوهش و سازندگی، 21(ویژه نامه (زراعت و باغبانی))، 2-10. SID. https://sid.ir/paper/20206/fa

    Vancouver: کپی

    بیک زاده ناصر، رحیمی حسن. تعیین پراکنش و میزان آلودگی مزارع سیب زمینی استان خراسان به ویروس برگ قاشقی سیب زمینی و شته سبز هلو. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(ویژه نامه (زراعت و باغبانی)):2-10. Available from: https://sid.ir/paper/20206/fa

    IEEE: کپی

    ناصر بیک زاده، و حسن رحیمی، “تعیین پراکنش و میزان آلودگی مزارع سیب زمینی استان خراسان به ویروس برگ قاشقی سیب زمینی و شته سبز هلو،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. ویژه نامه (زراعت و باغبانی)، pp. 2–10، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20206/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا