مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر نیتریت، pH، نمک، حرارت و زمان بر روی توان رشد و توکسین زایی Clostridium botulinum تیپ A در محیط مدل BHI

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 142

چکیده

 در این مطالعه تداخل اثر متقابل عوامل درون اثر و برون اثر نظیر نیتریت, pH, نمک, حرارت و زمان نگهداری بر روی رشد و توکسین زایی Cl.perfringens تیپ A در طی سه مرحله مورد بررسی قرار گرفته است در مرحله اول هاگزایی باکتری کلستریدیم بوتولینم تیپ A در محیط EYA انجام شد و تعداد هاگ در یک میلی لیتر از سوسپانسیون حاصل شد در مرحله دوم؛ مدت زمان کدورت با میزان تلقیح 4×104 هاگ در هر میلی لیتر از آبگوشت Brain Heart Infusion به ترتیب با دو میزان pH  6.5)و5.5 ), سه غلظت نمک (0.5 و 3 و 6) درصد, سه میزان درجه حرارت (35 و 25 و 15) سانتی گراد و بالاخره کاربرد تیمار نیتریت 80 ppm و عدم آن (تیمار شاهد) در طی 32 روز نگهداری (2 و 4 و 8 و 16 و 32) مورد مطالعه قرار گرفت. در مرحله سوم به روش زیست سنجی  بر طبق دستورالعمل USDA آزمایشات تعیین توکسین نمونه های کدر در موش انجام شد. نتایج حاصله در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش ANOVA و تجزیه صفت زمان کدر شدن Time to turbidity و صفت زمان توکسین زایی Time to toxicity در برنامه کامپیوتری Version, 9:SAS ارایه گردیده است. نتایج نشانگر اختلاف آماری معنی دار در بین مقادیر مختلف نمک, pH, حرارت و تیمار نگهدارنده در طی زمانهای کدورت بود (P>0.0001). استفاده از غلظت نمک 6%, pH:5.5 و حرارت 15 سانتی گراد و تیمار نیتریت سدیم (80 ppm) و شاهد در طی 32 روز نگهداری توانست از رشد و توکسین زایی کلستریدیم بوتولینم تیپ A با تقلیح 4×104 باکتری جلوگیری به عمل آورد. کاربرد نمک 3% در مقایسه با نمک 0.5 درصد و درجه حرارت 25 سانتی گراد در مقایسه با 35 سانتی گراد و همچنین استفاده از تیمار نیتریت 80 ppm در مقایسه با شاهد, اثر بازدارندگی بیشتری از رشد و توکسین زایی باکتری مزبور در pH:6.5 و در طی 32 روز نگهداری داشت و بالاخره یک اثر جایگزینی بین نمک و نوع تیمار مشاهده شد, به طوری که کاربرد نمک 0.5% و تیمار نیتریت 80 ppm با نمک 3% و تیمار شاهد اثر مشابهی در بازدارندگی از رشد و توکسین زایی باکتری کلستریدیم بوتولینم تیپ A نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشاک، زهره، و رضویلر، ودود. (1387). ارزیابی تاثیر نیتریت, pH, نمک, حرارت و زمان بر روی توان رشد و توکسین زایی Clostridium botulinum تیپ A در محیط مدل BHI. پژوهش و سازندگی، 21(3 (پی آیند 80) در امور دام و آبزیان)، 133-142. SID. https://sid.ir/paper/20271/fa

    Vancouver: کپی

    مشاک زهره، رضویلر ودود. ارزیابی تاثیر نیتریت, pH, نمک, حرارت و زمان بر روی توان رشد و توکسین زایی Clostridium botulinum تیپ A در محیط مدل BHI. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(3 (پی آیند 80) در امور دام و آبزیان):133-142. Available from: https://sid.ir/paper/20271/fa

    IEEE: کپی

    زهره مشاک، و ودود رضویلر، “ارزیابی تاثیر نیتریت, pH, نمک, حرارت و زمان بر روی توان رشد و توکسین زایی Clostridium botulinum تیپ A در محیط مدل BHI،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 3 (پی آیند 80) در امور دام و آبزیان، pp. 133–142، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20271/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button