Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

813
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش ده رقم تجاری سیب زمینی به کرم های مفتولی و اثر نوع و میزان قندهای موجود در غده ها بر درصد آلودگی

صفحات

 صفحه شروع 503 | صفحه پایان 512

چکیده

 در تحقیقی که طی سال های 1379-1381 در منطقه شهرکرد انجام شد, تعداد ده رقم تجاری سیب زمینی شامل دیاموند, آئولا, آگریا, کنکورد, مارفونا, آژاکس, دزیره, سانتانا, پیکاسو و کوزیما در قالب یک طرح بلوک های کامل تصادفی, در سه تکرار در یک قطعه زمین آلوده به کرم های مفتولی کاشته شد. گونه های موجود در منطقه توسط تله های فرمونی جمع آوری و شناسایی شد. در زمان برداشت درصد آلودگی غده ها به کرم های مفتولی در دو خط وسط هر تیمار تعیین شد. از هر تیمار تعداد ده غده غیر آلوده متوسط به صورت تصادفی انتخاب و میزان قندهای گلوکز, فروکتوز و ساکاروز آن ها به روش HPLC اندازه گیری شد. داده ها تجزیه مرکب شده و میانگین ها با آزمون دانکن مقایسه گردید. همبستگی خطی بین درصد آلودگی با میزان قندهای موجود در غده ها و مجموع آن ها به تفکیک محاسبه شد. نتایج حاصل نشان داد که بین ارقام از نظر درصد آلودگی و میزان قندهای گلوکز, فروکتوز و مجموع قندها به ترتیب در سطوح یک, پنج, یک و پنج درصد اختلاف معنی دار وجود دارد. ارقام آژاکس و آگریا به ترتیب با کسب حداکثر و حداقل درصد آلودگی در گروه های جداگانه قرار گرفته و با سایر ارقام اختلاف معنی دار داشتند. مقایسه ارقام از نظر میزان قند نشان داد که این دو رقم به ترتیب حایز حداکثر و حداقل هر سه نوع قند و مجموع آن ها بودند. با این توضیح که از نظر میزان ساکاروز بین ارقام اختلاف معنی دار وجود نداشت, در حالی که از نظر گلوکز, فروکتوز و مجموع قندها این ارقام با سایر ارقام اختلاف معنی دار نشان دادند و در گروه های جداگانه قرار گرفتند. ضریب همبستگی خطی بین درصد آلودگی غده ها و میزان قندهای مختلف و مجموع آن ها در سطح یک درصد معنی دار بود. به نظر می رسد که میزان قند موجود درغده ها بر درصد آلودگی آن ها به کرم های مفتولی موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    باقری، محمدرضا، و نعمت الهی، محمدرضا. (1385). واکنش ده رقم تجاری سیب زمینی به کرم های مفتولی و اثر نوع و میزان قندهای موجود در غده ها بر درصد آلودگی. نهال و بذر، 22(4)، 503-512. SID. https://sid.ir/paper/20283/fa

    Vancouver: کپی

    باقری محمدرضا، نعمت الهی محمدرضا. واکنش ده رقم تجاری سیب زمینی به کرم های مفتولی و اثر نوع و میزان قندهای موجود در غده ها بر درصد آلودگی. نهال و بذر[Internet]. 1385؛22(4):503-512. Available from: https://sid.ir/paper/20283/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا باقری، و محمدرضا نعمت الهی، “واکنش ده رقم تجاری سیب زمینی به کرم های مفتولی و اثر نوع و میزان قندهای موجود در غده ها بر درصد آلودگی،” نهال و بذر، vol. 22، no. 4، pp. 503–512، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا