مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه کیفیت فیله و پروفیل اسیدهای چرب ماهیان پرواری گورامی عظیم الجثه (Osphronemus goramy) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرورش یافته در استخرهای بتونی

صفحات

 صفحه شروع 283 | صفحه پایان 290

چکیده

 به منظور تعیین ارزش غذایی ماهی گورامی عظیم الجثه به عنوان یک گونه خوراکی جدید و مقایسه آن با کپورمعمولی به عنوان یک گونه رایج پرورشی, بچه ماهیان گورامی عظیم الجثه و کپورمعمولی در دامنه وزنی یکسان (به ترتیب 0/27± 5 و 0/17± 5/02 گرم) خریداری و به استخرهای بتونی معرفی و در شرایط کشت تک گونه ای شامل 2 تیمار آزمایشی هریک با 3 تکرار با جیره تجاری ماهی کپورمعمولی به مدت یک سال پرورش یافتند. در پایان آزمایش, پروتئین خام و رطوبت لاشه در ماهی کپورمعمولی و خاکستر و چربی خام در ماهی گورامی عظیم الجثه به طور معنی داری بالاتر بود (0/05>P). مجموع اسیدهای چرب اُمگا 6 در ماهی کپورمعمولی به صورت معنی داری (0/05>P) بیش تر از ماهی گورامی عظیم-الجثه مشاهده شد. مجموع اسیدهای چرب اُمگا 3, سطوح اسیدهای چرب غیراشباع بلندزنجیره و میزان EPA و DHA در دو گونه مورد سنجش فاقد اختلاف معنی-دار بود (0/05P). در مقابل نسبت اسیدهای چرب چندغیراشباع به اشباع ماهی کپورمعمولی در مقایسه با ماهی گورامی عظیم الجثه دارایسطوح مطلوب تری بوده که اختلاف مذکور به لحاظ آماری معنی دار بود (0/05>P). در مجموع, با توجه به محتوای EPA و DHA در دو گونه مورد سنجش و نیز ارتقای نسبت اُمگا 3 به اُمگا 6 در ماهی گورامی عظیم الجثه, محتملاً می-توان به لحاظ ویژگی های کیفی و ارزش غذایی ماهی گورامی عظیم الجثه را در زمره ماهیان پرورشی ارزشمند قلمداد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرحی، امین، سوداگر، محمد، یوسفی سیاه کلرودی، سیامک، مازندرانی، محمد، دادگر، شهرام، و اجاق، سیدمهدی. (1398). مقایسه کیفیت فیله و پروفیل اسیدهای چرب ماهیان پرواری گورامی عظیم الجثه (Osphronemus goramy) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرورش یافته در استخرهای بتونی. محیط زیست جانوری، 11(3 )، 283-290. SID. https://sid.ir/paper/206627/fa

    Vancouver: کپی

    فرحی امین، سوداگر محمد، یوسفی سیاه کلرودی سیامک، مازندرانی محمد، دادگر شهرام، اجاق سیدمهدی. مقایسه کیفیت فیله و پروفیل اسیدهای چرب ماهیان پرواری گورامی عظیم الجثه (Osphronemus goramy) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرورش یافته در استخرهای بتونی. محیط زیست جانوری[Internet]. 1398؛11(3 ):283-290. Available from: https://sid.ir/paper/206627/fa

    IEEE: کپی

    امین فرحی، محمد سوداگر، سیامک یوسفی سیاه کلرودی، محمد مازندرانی، شهرام دادگر، و سیدمهدی اجاق، “مقایسه کیفیت فیله و پروفیل اسیدهای چرب ماهیان پرواری گورامی عظیم الجثه (Osphronemus goramy) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرورش یافته در استخرهای بتونی،” محیط زیست جانوری، vol. 11، no. 3 ، pp. 283–290، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206627/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button