مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزودن سیاه دانه (Nigella sativa L. ) به جیره در عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 166

چکیده

 به منظور بررسی اثر افزودن سیاه دانه به جیره در عملکرد, پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه های خونی, از 192 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار, چهار تکرار و دوازده مشاهده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح افزایشی صفر (تیمار شاهد), 0/4, 0/8 و 1/2 درصد سیاه دانه بود. در دوره رشد و کل دوره پرورش, وزن بدن در پرندگانی که جیره حاوی 0/4 و 0/8 درصد سیاه دانه مصرف کردند, بیشتر از پرندگان شاهد بود (P<0/05). افزودن سیاه دانه به جیره اثری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در دوره های آغازین, رشد و کل دوره پرورش نداشت. وزن بورس فابرسیوس و تیموس در پرندگانی که 0/4 و 0/8 درصد سیاه دانه در جیره خود دریافت کردند, بیشتر از پرندگان شاهد بود (P<0/05). وزن کبد در پرندگان مربوط به تیمار 0/4 درصد سیاه دانه بیشتر از شاهد بود (P<0/05). افزودن سیاه دانه به جیره باعث کاهش معنادار غلظت گلوکز, تری گلیسرید, کلسترول و LDL و افزایش میزان HDL سرم خون شد (P<0/05). در پرندگانی که در جیره خود سیاه دانه دریافت کردند تعداد گلبول های سفید افزایش و نسبت هتروفیل: لنفوسیت کاهش یافت (P<0/05). توان آنتی اکسیدانی تام پلاسمای خون در پرندگانی که0/4 و 0/8 درصد سیاه دانه دریافت کردند, بیشتر از شاهد بود (P<0/05). به طور کلی, استفاده از سیاه دانه تا سطح 0/8 درصد در جیره, ضمن بهبود عملکرد, فعالیت سیستم ایمنی و توان آنتی اکسیدانی تام خون جوجه های گوشتی را افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، پروین، طباطبایی وکیلی، صالح، سالاری، سمیه، میرزاده، خلیل، و زارعی، مهدی. (1393). بررسی اثر افزودن سیاه دانه (Nigella sativa L. ) به جیره در عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 16(2 )، 157-166. SID. https://sid.ir/paper/209018/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی پروین، طباطبایی وکیلی صالح، سالاری سمیه، میرزاده خلیل، زارعی مهدی. بررسی اثر افزودن سیاه دانه (Nigella sativa L. ) به جیره در عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1393؛16(2 ):157-166. Available from: https://sid.ir/paper/209018/fa

    IEEE: کپی

    پروین سعیدی، صالح طباطبایی وکیلی، سمیه سالاری، خلیل میرزاده، و مهدی زارعی، “بررسی اثر افزودن سیاه دانه (Nigella sativa L. ) به جیره در عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 16، no. 2 ، pp. 157–166، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209018/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button