مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,165
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دانه آنیسون (.Pimpinella anisum L) بر عملکرد، سیستم ایمنی، فعالیت آنتی اکسیدانی و غلظت استروژن خون جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 160

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطوح گوناگون دانه آنیسون بر عملکرد, سیستم ایمنی, فعالیت آنتی اکسیدانی, و غلظت استروژن خون جوجه های گوشتی, تعداد 192 قطعه جوجه یک روزه سویه رأس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار, چهار تکرار, و 12 مشاهده در هر تکرار به مدت 42 روز پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر (شاهد), 0.3, 0.6, 0.9 درصد دانه آنیسون در جیره بودند. در 28 روزگی تزریق گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) به جوجه ها انجام شد و در روزهای 35 و 42 پرورش خون گیری برای بررسی عیار آنتی بادی علیه SRBC به عمل آمد. سطوح دانه آنیسون باعث بهبود مقدار مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه های گوشتی نشدند. در دوره آغازین, کمترین ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی در تیمار 0.3 درصد دانه آنیسون مشاهده شد (P<0.05), ولی در دوره های رشد و کل دوره پرورش, سطوح دانه آنیسون تاثیر مثبتی بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. دانه آنیسون باعث افزایش عیار آنتی بادی علیه SRBC جوجه ها در 35 روزگی شد (P<0.05). سطوح دانه آنیسون موجب بهبود ایمنی سلولی در جوجه ها نشد. تیمار 0.3 درصد دانه آنیسون باعث افزایش قدرت آنتی اکسیدانی تام پلاسمای جوجه ها در مقایسه با پرندگان گروه شاهد شد (P<0.05). میزان استروژن سرم خون جوجه ها در سطوح 0.3 و 0.6 درصد دانه آنیسون کاهش داشت, اما در سطح 0.9 درصد آن افزایش یافت (P<0.05). به طور کلی, افزودن دانه آنیسون به جیره جوجه های گوشتی هرچند باعث بهبود عملکرد و پاسخ ایمنی سلولی جوجه های گوشتی نشد, موجب افزایش پاسخ ایمنی هومورال اولیه و توان آنتی اکسیدانی تام خون جوجه ها شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، الهه، طباطبایی وکیلی، صالح، میرزاده، خلیل، سالاری، سمیه، و زارعی، مهدی. (1395). تاثیر دانه آنیسون (.Pimpinella anisum L) بر عملکرد, سیستم ایمنی, فعالیت آنتی اکسیدانی و غلظت استروژن خون جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(1)، 151-160. SID. https://sid.ir/paper/209154/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی الهه، طباطبایی وکیلی صالح، میرزاده خلیل، سالاری سمیه، زارعی مهدی. تاثیر دانه آنیسون (.Pimpinella anisum L) بر عملکرد, سیستم ایمنی, فعالیت آنتی اکسیدانی و غلظت استروژن خون جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(1):151-160. Available from: https://sid.ir/paper/209154/fa

    IEEE: کپی

    الهه رضایی، صالح طباطبایی وکیلی، خلیل میرزاده، سمیه سالاری، و مهدی زارعی، “تاثیر دانه آنیسون (.Pimpinella anisum L) بر عملکرد, سیستم ایمنی, فعالیت آنتی اکسیدانی و غلظت استروژن خون جوجه های گوشتی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 1، pp. 151–160، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209154/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button