Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,476
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

774
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روش دباغی بر خصوصیات شیمیائی چرم شترمرغ

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 129

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین تاثیر روش دباغی پوست شترمرغ بر خصوصیات شیمیایی چرم انجام شد. در مجموع 12 قطعه پوست شترمرغ تهیه شد و هر چهار قطعه پوست با یکی از روش های دباغی کرومی, گیاهی و آلومی فرآوری گردید. خواص شیمیائی چرم ها شامل مقدار چربی, مواد محلول در آب, مواد آلی محلول در آب, خاکستر سولفاته نامحلول در آب, مواد معدنی, ازت, پروتئین و مقدار pH اندازه گیری شد. میزان چربی در چرم های گیاهی بیش از چرم های کرومی و آلومی بود ولی مقدار مواد محلول, مواد آلی محلول و خاکستر سولفاته نامحلول در آب در چرم های آلومی و چرم های گیاهی مشابه یکدیگر و بیش از چرم های کرومی بود. به علاوه مقادیر بالاتر ازت, پروتئین و pH به ترتیب در چرم های کرومی, آلومی و سپس گیاهی به دست آمد. افزایش شش و چهار درصدی میزان چربی در چرم های گیاهی نسبت به چرم های آلومی و کرومی و کاهش مقدار ازت, پروتئین و pH چرم های گیاهی نسبت به دو روش دیگر قابل توجه بود. همبستگی مثبت معنی داری بین مقدار چربی با مواد محلول در آب, خاکستر سولفاته نامحلول در آب و همبستگی منفی با مقدار ازت و پروتئین چرم های مختلف به دست آمد. بین مقدار مواد معدنی چرم با همه خصوصیات شیمیائی به غیر از مقدار pH چرم, همبستگی بالایی وجود داشت. برای دسترسی به کیفیت بالاتر در چرم های گیاهی بررسی های کاربردی با تغییر در مواد مصرفی و روش عمل باید در دامنه وسیع تری انجام پذیرد. بنابراین علی رغم خطرات احتمالی برای محیط زیست و کارگران کارگاه های دباغی, در حال حاضر مناسب ترین روش برای دباغی پوست شترمرغ, روش کرومی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، مهناز، و مقصودی، علی. (1397). بررسی اثر روش دباغی بر خصوصیات شیمیائی چرم شترمرغ. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 20(1 )، 121-129. SID. https://sid.ir/paper/209194/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی مهناز، مقصودی علی. بررسی اثر روش دباغی بر خصوصیات شیمیائی چرم شترمرغ. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1397؛20(1 ):121-129. Available from: https://sid.ir/paper/209194/fa

    IEEE: کپی

    مهناز صالحی، و علی مقصودی، “بررسی اثر روش دباغی بر خصوصیات شیمیائی چرم شترمرغ،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 20، no. 1 ، pp. 121–129، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا