مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی واکنش صفات بیوشیمیایی و محتوای نسبی آب دو رقم گندم نان و ماکارونی به محلول پاشی سیلیکون تحت شرایط تنش آبی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 87

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سیلیکون بر صفات بیوشیمیایی, محتوای نسبی آب برگ و عملکرد دو رقم گندم نان و ماکارونی تحت شرایط تنش آبی پایان فصل, پژوهشی مزرعه ای به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال زراعی 97-1396 با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل رژیم آبیاری در دو سطح آبیاری مطلوب و قطع آبیاری از اواخر گل دهی, محلول پاشی سیلیکون در سطوح صفر, 1, 2 و 3 میلی مولار و دو رقم گندم نان (چمران) و دوروم (شبرنگ) بودند. نتایج نشان داد که اثرات اصلی تنش آبی پایان فصل, ارقام و سیلیکون بر محتوای نسبی آب برگ, محتوای کلروفیل کل, محتوای کاروتنوئید و عملکرد دانه معنی دار بود. محتوای نسبی آب برگ در شرایط تنش آبی و مصرف 3 میلی مولار سیلیکون 50 درصد افزایش نسبت به شرایط عدم مصرف سیلیکون داشت. پروتئین دانه در شرایط تنش آبی و محلول پاشی 3 میلی مولار سیلیکون 3/59 درصد نسبت به شرایط عدم مصرف سیلیکون افزایش داشت. هم چنین کلروفیل کل و محتوای کاروتنوئید در شرایط تنش آبی و کاربرد 3 میلی مولار سیلیکون به ترتیب 5/42 و 9/44 درصد افزایش را نشان دادند. به طورکلی, محلول پاشی به میزان 3 میلی مولار سیلیکون با بهبود محتوای کلروفیل کل, محتوای کاروتنوئید و محتوای نسبی آب برگ می تواند نقش مهمی در افزایش عملکرد دانه به ویژه در شرایط تنش آبی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضابیگی، سودابه، و بیژن زاده، احسان. (1399). بررسی واکنش صفات بیوشیمیایی و محتوای نسبی آب دو رقم گندم نان و ماکارونی به محلول پاشی سیلیکون تحت شرایط تنش آبی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(1 )، 73-87. SID. https://sid.ir/paper/209261/fa

    Vancouver: کپی

    رضابیگی سودابه، بیژن زاده احسان. بررسی واکنش صفات بیوشیمیایی و محتوای نسبی آب دو رقم گندم نان و ماکارونی به محلول پاشی سیلیکون تحت شرایط تنش آبی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(1 ):73-87. Available from: https://sid.ir/paper/209261/fa

    IEEE: کپی

    سودابه رضابیگی، و احسان بیژن زاده، “بررسی واکنش صفات بیوشیمیایی و محتوای نسبی آب دو رقم گندم نان و ماکارونی به محلول پاشی سیلیکون تحت شرایط تنش آبی،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 1 ، pp. 73–87، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button