مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر همیاری سویه های Azotobacter chroococcum بر عملکرد، اجزای عملکرد و صفات کیفی کلزا در رشت

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 162

چکیده

 برای بررسی اثر سویه های Azotobacter chroococcum بر عملکرد, اجزای عملکرد و صفات کیفی کلزای زمستانه (Brassica napus L.), آزمایشی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار طی فصل زراعی 89-1388 در موسسه تحقیقات برنج رشت انجام شد. تیمارهای استفاده شده, انواع سویه های ازتوباکتر شامل استفاده از کودهای شیمیایی و بدون تلقیح بذر (تیمار شاهد), تلقیح بذر با سویه 6, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 21, 23, 25, 28, 35 و 38 ازتوباکتر بودند. نتایج نشان داد که ازتوباکتر بر تمامی صفات مورد بررسی اثر معنی داری داشت. سویه 14 ازتوباکتر بیشترین میزان فسفر, پتاسیم, منیزیم و عملکرد روغن را به خود اختصاص داد. سویه 12 با میانگین 3532.43 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد را سبب شد که از لحاظ آماری با سویه های 9 و 14 در یک سطح قرار گرفت. ازتوباکتر سویه 12 نیز بیشترین اجزای عملکرد دانه و میزان نیتروژن, کلسیم و درصد روغن را ایجاد کرد. تولید هورمون های محرک رشد, تثبیت نیتروژن, قابل حل کردن مواد معدنی از جمله فسفر, تولید سیدروفور و انواع آنتی بیوتیک از مکانیسم های اثر ازتوباکتر به شمار می روند که به نظر می رسد با استفاده از حداقل یکی از این مکانیسم ها, باعث افزایش عملکرد گیاه شده است. به طور کلی سویه های 9, 12 و 14 ازتوباکتر نسبت به سایر سویه ها اثر مثبت بیشتری بر صفات مورد بررسی اعمال کردند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از ازتوباکتر کروکوکوم باعث افزایش عملکرد و صفات کیفی کلزا می شود و می توان از آن به عنوان مکمل کودهای شیمیایی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سروری، مونا، احتشامی، سیدمحمدرضا، ربیعی، محمد، و خاوازی، کاظم. (1392). تاثیر همیاری سویه های Azotobacter chroococcum بر عملکرد, اجزای عملکرد و صفات کیفی کلزا در رشت. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 15(1)، 149-162. SID. https://sid.ir/paper/209331/fa

    Vancouver: کپی

    سروری مونا، احتشامی سیدمحمدرضا، ربیعی محمد، خاوازی کاظم. تاثیر همیاری سویه های Azotobacter chroococcum بر عملکرد, اجزای عملکرد و صفات کیفی کلزا در رشت. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1392؛15(1):149-162. Available from: https://sid.ir/paper/209331/fa

    IEEE: کپی

    مونا سروری، سیدمحمدرضا احتشامی، محمد ربیعی، و کاظم خاوازی، “تاثیر همیاری سویه های Azotobacter chroococcum بر عملکرد, اجزای عملکرد و صفات کیفی کلزا در رشت،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 15، no. 1، pp. 149–162، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209331/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button