مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

667
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سیستم های مختلف خاک ورزی و انواع کود بر ویژگی های کمی و کیفی زیره سبز

صفحات

 صفحه شروع 415 | صفحه پایان 426

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر سیستم های مختلف خاک ورزی و انواع کود بر ویژگی های کمی و کیفی زیره سبز, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی شهرستان دلفان در سال زراعی 1394-95 انجام گرفت. عامل اصلی شامل سه سیستم مختلف خاک ورزی؛ (1) خاک ورزی متداول (گاوآهن برگردان دار, پنجه غازی و دیسک), (2) خاک ورزی حداقل (پنجه غازی و دیسک) و (3) بدون خاک ورزی (دیسک) و عامل فرعی شامل کودهای آلی و شیمیایی در 8 سطح؛ (1) شاهد, (2) 25 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن, (3) 10 تن ورمی کمپوست, (4) 20 تن کود گاوی, (5) 20 تن کمپوست زباله شهری, (6) 50 درصد کود شیمیایی + 50 درصد ورمی کمپوست, (7) 50 درصد کود شیمیایی + 50 درصد کود گاوی و (8) 50 درصد کود شیمیایی + 50 درصد کمپوست زباله شهری می باشد. نتایج نشان داد که بالاترین عملکرد دانه (53/81 گرم در متر مربع) و عملکرد بیولوژیک (41/210 گرم در متر مربع) مربوط به سیستم خاک ورزی حداقل و مصرف کود گاوی بود و کمترین آن ها نیز در سیستم بدون خاک ورزی و تیمار شاهد به دست آمد. همچنین, بیشترین درصد و عملکرد اسانس در سیستم خاک ورزی حداقل و مصرف 10 تن ورمی کمپوست در هکتار به دست آمد که نسبت به سیستم بدون خاک ورزی و تیمار شاهد به ترتیب 25 و 28 درصد افزایش را نشان داد. می توان نتیجه گیری کرد که برای افزایش و بهبود ویژگی های کمی و کیفی زیره سبز کاربرد کود گاوی و ورمی کمپوست در قالب خاک ورزی حداقل قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طلایی، قاسم حسین، قنبری، احمد، اصغری پور، محمدرضا، حبیبی، حسن، و موسوی نیک، سیدمحسن. (1397). تأثیر سیستم های مختلف خاک ورزی و انواع کود بر ویژگی های کمی و کیفی زیره سبز. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 20(2 )، 415-426. SID. https://sid.ir/paper/209393/fa

    Vancouver: کپی

    طلایی قاسم حسین، قنبری احمد، اصغری پور محمدرضا، حبیبی حسن، موسوی نیک سیدمحسن. تأثیر سیستم های مختلف خاک ورزی و انواع کود بر ویژگی های کمی و کیفی زیره سبز. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1397؛20(2 ):415-426. Available from: https://sid.ir/paper/209393/fa

    IEEE: کپی

    قاسم حسین طلایی، احمد قنبری، محمدرضا اصغری پور، حسن حبیبی، و سیدمحسن موسوی نیک، “تأثیر سیستم های مختلف خاک ورزی و انواع کود بر ویژگی های کمی و کیفی زیره سبز،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 20، no. 2 ، pp. 415–426، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209393/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button