مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

733
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان تحمل به انجماد سرو بادبزنی (نوش) و سرو نقره ای در شرایط کنترل شده

صفحات

 صفحه شروع 315 | صفحه پایان 327

چکیده

 سرو نقره ای ( L. Cupressus arizonica) و سرو بادبزنی ( L. (Thuja orientalis از مهمترین درختان همیشه سبز زینتی مورد استفاده در فضای سبز شهری می باشند. لذا این مطالعه با هدف بررسی تحمل به انجماد این دو گونه گیاهی در شرایط کنترل شده در دو آزمایش مستقل با هشت سطح دمایی (شاهد, 10-, 15-, 20-, 25-, 30-, 35-, 40-درجه سانتی گراد) در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. پرولین, نشت یونی, تغییرات کربوهیدرات (از نمونه های برگی) و رشد مجدد مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با کاهش دما محتوی پرولین و نشت یونی در هر دو گونه افزایش یافت. با کاهش دما کاهش چشمگیری در رشد مجدد هر دو گونه مشاهده شد به طوری که در 30-و20-درجه سانتی گراد به ترتیب در سرو بادبزنی و نقره ای هیچ گونه رشد مجددی مشاهده نشد. مقادیر کربوهیدرات محلول در سرو بادبزنی با کاهش دما افزایش کم و غیر معنی دار ولی در سرو نقره ای به طور معنی داری (0. 01>P) کاهش یافت. همبستگی منفی معنی دار بین رشد مجدد و دما در سرو بادبزنی (ô ô 895/0-) و نقره ای (ô ô 646/0-) مشاهده شد. سرو نقره ای و سرو بادبزنی به ترتیب حساس ترین و متحمل ترین بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایگدری، حمیده، گنجی مقدم، ابراهیم، و اصغرزاده، احمد. (1397). ارزیابی میزان تحمل به انجماد سرو بادبزنی (نوش) و سرو نقره ای در شرایط کنترل شده. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 20(2 )، 315-327. SID. https://sid.ir/paper/209398/fa

    Vancouver: کپی

    ایگدری حمیده، گنجی مقدم ابراهیم، اصغرزاده احمد. ارزیابی میزان تحمل به انجماد سرو بادبزنی (نوش) و سرو نقره ای در شرایط کنترل شده. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1397؛20(2 ):315-327. Available from: https://sid.ir/paper/209398/fa

    IEEE: کپی

    حمیده ایگدری، ابراهیم گنجی مقدم، و احمد اصغرزاده، “ارزیابی میزان تحمل به انجماد سرو بادبزنی (نوش) و سرو نقره ای در شرایط کنترل شده،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 20، no. 2 ، pp. 315–327، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209398/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا