مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی روی برخی خصوصیات مورفولوژیکی، کمیت و کیفیت اسانس در اسطوخودوس

صفحات

 صفحه شروع 979 | صفحه پایان 988

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطوح مختلف تنش آبی بر رشد, عملکرد و ترکیب اسانس برگ گیاه اسطوخودوس, آزمایشی گلدانی برپایه طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار, در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1393 انجام گرفت. تیمارهای تنش آبی شامل 100, 85, 70, 55 و 40 درصد ظرفیت زراعی بودند. نتایج تجزیه های آماری نشان داد تنش آبی اثر معناداری بر مولفه های رشدی, درصد و ترکیب اسانس داشت .با کاهش مقدار آب خاک, طول ساقه, وزن تر ساقه و وزن تر ریشه و وزن خشک ریشه کاهش یافت و طول ریشه و درصد اسانس ابتدا افزایش و سپس کاهش پیدا کرد. کاهش مولفه های رشدی در سطح پنجم تنش (40 درصد ظرفیت زراعی) چنان بود که در این سطح بوته ها گل بسیار کمی تولید کردند. به همین منظور, برای ایجاد یکنواختی در نتایج آزمایش در همه تیمارها, برای بررسی فاکتورهای مربوط به اسانس, برگ ها تجزیه شدند که بیشترین درصد اسانس در شرایط رطوبتی 85 درصد به دست آمد. مهم ترین ماده در ترکیب اسانس برگ اسطوخودوس, بورنئول است که با افزایش سطح خشکی مقدار آن افزایش زیادی نشان داد. همچنین کامفور که سبب کاهش کیفیت اسانس می شود, با افزایش سطح خشکی ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. ازاین رو می توان نتیجه گرفت در سطوح اولیه تنش خشکی (85 درصد) درصد اسانس افزایش می یابد, ولی با شدیدتر شدن تنش (55 درصد) علی رغم کاهش در درصد اسانس تولیدشده, کیفیت اسانس افزایش خواهد داشت. بنابراین بهترین سطح تنش برای افزایش اسانس 85 و برای افزایش کیفیت اسانس 55 درصد ظرفیت زراعی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خراسانی نژاد، سارا، سلطانلو، حسن، رمضان پور، سیده ساناز، هادیان، جواد، و آتشی، صادق. (1394). اثر تنش خشکی روی برخی خصوصیات مورفولوژیکی, کمیت و کیفیت اسانس در اسطوخودوس. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 17(4)، 979-988. SID. https://sid.ir/paper/209474/fa

    Vancouver: کپی

    خراسانی نژاد سارا، سلطانلو حسن، رمضان پور سیده ساناز، هادیان جواد، آتشی صادق. اثر تنش خشکی روی برخی خصوصیات مورفولوژیکی, کمیت و کیفیت اسانس در اسطوخودوس. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1394؛17(4):979-988. Available from: https://sid.ir/paper/209474/fa

    IEEE: کپی

    سارا خراسانی نژاد، حسن سلطانلو، سیده ساناز رمضان پور، جواد هادیان، و صادق آتشی، “اثر تنش خشکی روی برخی خصوصیات مورفولوژیکی, کمیت و کیفیت اسانس در اسطوخودوس،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 17، no. 4، pp. 979–988، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209474/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button