مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

560
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عملکرد، درصد اسانس و شاخص های سودمندی در کشت مخلوط ردیفی شنبلیله و مرزه

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 92

چکیده

 به منظور بررسی اثر الگوهای مختلف کشت بر عملکرد و اسانس شنبلیله و مرزه در کشت مخلوط و همچنین ارزیابی سودمندی زراعی و اقتصادی آن, آزمایش مزرعه ای به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در سال 1394 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل الگوهای کشت با نسبت های 1: 1, 2: 1, 1: 2, 2: 2, 3: 1, 1: 3 (مرزه: شنبلیله) و کشت خالص شنبلیله و مرزه بود. نتایج نشان داد که عملکرد دانه شنبلیله در کشت خالص به طور معنی داری بیش تر از تیمارهای کشت مخلوط بود. بیشترین درصد پروتئین دانه شنبلیله, عملکرد زیست توده مرزه, درصد اسانس و عملکرد اسانس مرزه از کشت 50 درصد مرزه+ 50 درصد شنبلیله حاصل شد. بالاترین عملکرد اسانس شنبلیله مربوط به کشت خالص بود که اختلاف معنی داری با کشت مخلوط با الگوی کشت 25 درصد مرزه+ 75 درصد شنبلیله نداشت. در بین تیمارهای کشت مخلوط, بیشترین مقدار سودمندی کشت مخلوط (29/1) از الگوی کشت 25 درصد مرزه+ 75 درصد شنبلیله به دست آمد. بالاترین نسبت برابری زمین (94/1) در کشت 50 درصد مرزه+ 50 درصد شنبلیله بود که نشان-دهنده 94 درصد افزایش سودمندی زراعی نسبت به کشت خالص است. با توجه به عملکرد و شاخص های سودمندی زراعی و اقتصادی محاسبه شده به نظر می رسد که الگوی کشت 50 درصد مرزه+ 50 درصد شنبلیله می تواند در افزایش درآمد اقتصادی و بهره وری استفاده از زمین های کشاورزی به طور قابل ملاحظه ای موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدی، سکینه. (1398). ارزیابی عملکرد, درصد اسانس و شاخص های سودمندی در کشت مخلوط ردیفی شنبلیله و مرزه. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(1 )، 75-92. SID. https://sid.ir/paper/209554/fa

    Vancouver: کپی

    عبدی سکینه. ارزیابی عملکرد, درصد اسانس و شاخص های سودمندی در کشت مخلوط ردیفی شنبلیله و مرزه. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(1 ):75-92. Available from: https://sid.ir/paper/209554/fa

    IEEE: کپی

    سکینه عبدی، “ارزیابی عملکرد, درصد اسانس و شاخص های سودمندی در کشت مخلوط ردیفی شنبلیله و مرزه،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 1 ، pp. 75–92، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209554/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا