مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید سالیسیلیک بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی کدوی طبی تحت تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 853 | صفحه پایان 865

چکیده

 یکی از مهمترین پیامدهای تنش خشکی تنش اکسیداتیو می باشد. اسید سالیسیلیک یک ترکیب فنلی است که به عنوان تنظیم کننده رشد در القاء مقاومت به خشکی عمل می نماید. در این مطالعه به منظور بررسی تأثیر اسید سالیسیلیک بر برخی آنزیمهای آنتی اکسیدان و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه کدوی طبی تحت تنش, آزمایشی در سال 1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجراء گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار شامل تنش خشکی در چهار سطح شاهد(آبیاری کامل)100 درصد, تنش ملایم85 درصد, تنش متوسط70 درصد وتنش شدید55درصد ظرفیت مزرعه و اسید سالیسیلیک به صورت محلول پاشی برگی در چهارسطح صفر=محلول پاشی با آب مقطر, 5/0, 1و 5/1 میلی گرم در لیتر بود. صفات مورد ارزیابی شامل آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز محتوی پرولین ومالون دی آلدئید( شاخص پراکسیداسیون غشایی), بتاسیتوسترول و عملکرد روغن بودند. نتایج نشان داد که افزایش سطوح تنش خشکی عملکرد روغن را کاهش داد اما در مقابل موجب افزایش بتاسیتوسترول و پراکسیداسیون غشایی و نشت یونی و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان نظیر کاتالاز و پراکسیداز شد. از طرف دیگر اسید سالیسیلیک در سطوح 5/0 و 1 میلی گرم در لیتر از طریق افزایش بیشتر فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز و تجمع پرولین, تنش اکسیداتیو و پراکسیداسیون غشایی و نشت یونی را کاهش داد ولی موجب افزایش متوازن عملکرد روغن و بتاسیتوسترول در شرایط تنش ملایم و متوسط گردید. این نتایج نشان دهنده ی افزایش مقاومت گیاه به خشکی در نتیجه ی کاربرداسید سالیسیلیک است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربی انگورانی، حسین، پناهنده، جابر، بلندنظر، صاحبعلی، صبا، جلال، و زارع نهندی، فریبرز. (1396). اثر اسید سالیسیلیک بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی کدوی طبی تحت تنش خشکی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(4 )، 853-865. SID. https://sid.ir/paper/209597/fa

    Vancouver: کپی

    ربی انگورانی حسین، پناهنده جابر، بلندنظر صاحبعلی، صبا جلال، زارع نهندی فریبرز. اثر اسید سالیسیلیک بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی کدوی طبی تحت تنش خشکی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(4 ):853-865. Available from: https://sid.ir/paper/209597/fa

    IEEE: کپی

    حسین ربی انگورانی، جابر پناهنده، صاحبعلی بلندنظر، جلال صبا، و فریبرز زارع نهندی، “اثر اسید سالیسیلیک بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی کدوی طبی تحت تنش خشکی،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 4 ، pp. 853–865، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209597/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button