مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,962
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد کود پتاسیم بر عملکرد سه رقم هندوانه در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 41

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر پتاسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد سه رقم هندوانه (Citrullus lanatus (Thnb.) Matsum and Nakai) در شرایط شوری آب و خاک (به ترتیب 6.3 و 8.4 دسی زیمنس بر متر), پژوهشی با استفاده از آزمایش کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی شهرستان اردستان واقع در استان اصفهان طی سال های 1386 و 1387 انجام شد. سه رقم هندوانه شامل «شوگر بیبی», «چارلستون گری» و «محبوبی», کرت های اصلی و چهار سطح کود پتاسیم شامل صفر, 50, 100 و 150 کیلوگرم در هکتار کرت های فرعی را تشکیل دادند. مصرف کود پتاسیم در مقادیر دو و سه برابر نسبت به شرایط معمول (بدون تنش شوری), به ترتیب موجب 24.8 و 18.5 درصد افزایش عملکرد در دو رقم «چارلستون گری» و «شوگر بیبی» شد. بالاترین مقدار عملکرد 39112 کیلوگرم در هکتار با کاربرد 150 کیلوگرم پتاسیم در هکتار در رقم «چارلستون گری» به دست آمد. در تمام مقادیر کاربرد پتاسیم, افزایش تعداد میوه در رقم «شوگر بیبی» و وزن میوه در رقم «چارلستون گری» از دلایل اصلی افزایش عملکرد در این دو رقم محسوب می شدند. با افزایش استفاده از کود پتاسیم, نسبت سدیم به پتاسیم در برگ ها از 0.61 به 0.33 و در ساقه ها از 0.81 به 0.4 کاهش یافت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد در شرایط تنش شوری, استفاده بیشتر از کود پتاسیم می تواند اثرات مضر شوری را کاهش دهد و عملکرد هندوانه را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی، امیرهوشنگ، و جعفری، پیمان. (1391). تاثیر کاربرد کود پتاسیم بر عملکرد سه رقم هندوانه در شرایط تنش شوری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 14(2)، 31-41. SID. https://sid.ir/paper/209603/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی امیرهوشنگ، جعفری پیمان. تاثیر کاربرد کود پتاسیم بر عملکرد سه رقم هندوانه در شرایط تنش شوری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1391؛14(2):31-41. Available from: https://sid.ir/paper/209603/fa

    IEEE: کپی

    امیرهوشنگ جلالی، و پیمان جعفری، “تاثیر کاربرد کود پتاسیم بر عملکرد سه رقم هندوانه در شرایط تنش شوری،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 14، no. 2، pp. 31–41، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209603/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button