مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

898
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی خصوصیات پومولوژیکی و ترکیب اسیدهای چرب در 13 رقم و ژنوتیپ گردو

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 201

چکیده

 گردوی ایرانی (Juglans regia L.) هم در ایران و هم در خارج از ایران به عنوان یکی از محصولات مهم باغبانی محسوب می شود. مغز گردو منبعی غنی از ترکیبات فراسودمند بوده که دارای ارزش غذایی بالایی می باشند. در این بررسی 13 رقم و ژنوتیپ برتر گردو شامل ’چندلر‘, ’سر‘, ’وینا‘, ’لارا‘, ’پدرو‘, ’دماوند‘, ’جمال‘, ’ RDM‘, B21, K72, Z53, Z60 و Z67 طی سال 1391 برداشت شدند و پس از خشک کردن گردوها چندین خصوصیت پومولوژیکی و ترکیب اسیدهای چرب آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. میانگین وزن میوه و مغز در ژنوتیپ های مورد بررسی به ترتیب بین 7.60-16.20 و 3.8-8.7 گرم متغیر بود. همچنین, میزان روغن در ارقام مختلف بین 54.4 تا 72.1 درصد متغیر بود. علاوه بر این بیش از 90 درصد اسیدهای چرب گردو را اسیدهای چرب غیر اشباع (UFA) تشکیل می دهند. اسید چرب غالب لینولئیک اسید (45.7-67.3 درصد) بود و سایر اسیدهای چرب موجود اولئیک (18.3-34.2 درصد), لینولنیک (3.1-14.0 درصد), پالمتیک (6.3-8.5 درصد) و استئاریک اسید (2.8-4.3 درصد) بودند. پروتئین مغز میوه ارقام مختلف مورد آزمایش نیز بین 12.6 تا 19.6 درصد متغیر بود. نتایج این پژوهش نشان داد که, ژنوتیپ های B21 و ’ RDM ‘ به ترتیب بالاترین درصد مغز و روغن را دارا بودند و بیشترین درصد پروتئین برای رقم ’جمال‘ به دست آمد. همچنین ژنوتیپ های Z53 و Z60 و رقم ’چندلر‘ درصد بالایی از اسیدهای چرب چند غیر اشباع (PUFA) داشتند و در رقم ’جمال‘ و ژنوتیپ های Z67, Z53 و K72 بالاترین نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع (UFA/SFA) مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یزدانی، نوید، حمیدی، شهناز، رضایی، کرامت اله، وحدتی، کوروش، و رحمانیان حقیقی، علیرضا. (1396). ارزیابی برخی خصوصیات پومولوژیکی و ترکیب اسیدهای چرب در 13 رقم و ژنوتیپ گردو. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(1 )، 189-201. SID. https://sid.ir/paper/209637/fa

    Vancouver: کپی

    یزدانی نوید، حمیدی شهناز، رضایی کرامت اله، وحدتی کوروش، رحمانیان حقیقی علیرضا. ارزیابی برخی خصوصیات پومولوژیکی و ترکیب اسیدهای چرب در 13 رقم و ژنوتیپ گردو. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(1 ):189-201. Available from: https://sid.ir/paper/209637/fa

    IEEE: کپی

    نوید یزدانی، شهناز حمیدی، کرامت اله رضایی، کوروش وحدتی، و علیرضا رحمانیان حقیقی، “ارزیابی برخی خصوصیات پومولوژیکی و ترکیب اسیدهای چرب در 13 رقم و ژنوتیپ گردو،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 1 ، pp. 189–201، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209637/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button