مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

944
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کودهای بیولوژیک و آلی بر برخی صفات کمی و مقدار اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L)

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 112

چکیده

 باکتری های محرک رشد گیاه و کودهای آلی از روش های مختلف از جمله افزایش میزان جذب و دسترسی به آب و عناصر غذایی می توانند رشد گیاه را بهبود بخشند. در این تحقیق به منظور ارزیابی اثر کودهای بیولوژیک و ورمی کمپوست بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L.) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال زراعی 88-1387 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کود بیولوژیک نیتراژین, کود بیولوژیک نیتروکسین, کود بیولوژیک حل کننده فسفات, کود بیولوژیک ورمی کمپوست, نیتراژین+ ورمی کمپوست, نیتراژین+ نیتروکسین, نیتراژین+ حل کننده فسفات, نیتروکسین+حل کننده فسفات, نیتروکسین+ ورمی کمپوست, حل کننده فسفات+ورمی کمپوست, نیتراژین+ حل کننده فسفات+ ورمی کمپوست, نیتراژین+ حل کننده فسفات+ نیتروکسین, نیتراژین+ نیتروکسین+ ورمی کمپوست, نیتراژین+ نیتروکسین+ حل کننده فسفات+ ورمی کمپوست و شاهد (بدون کود) بود. با توجه به دارا بودن دو چین, اطلاعات با استفاده از طرح کرت های خرد شده در زمان تجزیه شد. چین های مختلف به عنوان کرت های فرعی و تیمارهای کودی به عنوان کرت های اصلی در نظر گرفته شد. اضافه کردن ورمی کمپوست به خاک و عملیات تلقیح بذرها با کودهای بیولوژیک با بذر قبل از کاشت انجام شد. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته, درصد ساقه, سرشاخه گلدار, عملکرد بیولوژیک, درصد و عملکرد اسانس بین تیمارهای مختلف در هر دو چین تفاوت معنی داری داشت. تیمار ترکیبی نیتراژین, نیتروکسین, ورمی کمپوست و شاهد به ترتیب بیشترین و کمترین ارتفاع بوته (51.01 و 32.08 سانتی متر), درصد ساقه (47.80 و 17.10 درصد), درصد سرشاخه گل دار (66.05 و 38.55 درصد) و عملکرد بیولوژیک (6730.5 و 2149.4 کیلوگرم در هکتار) را به خود اختصاص دادند. بنابراین, چنین به نظر می رسد که کاربرد کودهای بیولوژیک و آلی می تواند در بهبود خصوصیات کمی و کیفی مرزه موثر باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی مقدم، پرویز، امین غفوری، افسانه، بخشایی، سارا، و جعفری، لیلا. (1392). بررسی اثر کودهای بیولوژیک و آلی بر برخی صفات کمی و مقدار اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L). بوم شناسی کشاورزی، 5(2)، 105-112. SID. https://sid.ir/paper/211237/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی مقدم پرویز، امین غفوری افسانه، بخشایی سارا، جعفری لیلا. بررسی اثر کودهای بیولوژیک و آلی بر برخی صفات کمی و مقدار اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L). بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1392؛5(2):105-112. Available from: https://sid.ir/paper/211237/fa

    IEEE: کپی

    پرویز رضوانی مقدم، افسانه امین غفوری، سارا بخشایی، و لیلا جعفری، “بررسی اثر کودهای بیولوژیک و آلی بر برخی صفات کمی و مقدار اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L)،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 5، no. 2، pp. 105–112، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211237/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button