مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

668
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت (.Zea mays L) و خلر (.Lathyrus sativus L) تحت تاثیر کودهای فسفری زیستی و شیمیایی

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 62

چکیده

 کشت مخلوط می تواند به عنوان یکی از راه های افزایش عملکرد و پایداری تولید در واحد سطح مطرح باشد. به منظور ارزیابی تاثیر کودهای فسفری زیستی و شیمیایی بر کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت(Zea maize L.) و خلر (.Lathyrus sativus L), دو آزمایش به طور همزمان در دو محل کرمان و بردسیر در سال زراعی 89-1388 اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل چهار سطح کود فسفری شامل فسفر زیستی (100 گرم در هکتار), کود فسفر شیمیایی (150 کیلوگرم در هکتار), 50 درصد کود فسفر زیستی (50 گرم در هکتار) بعلاوه 50 درصد فسفر شیمیایی (75 کیلوگرم در هکتار) و شاهد (عدم مصرف کود) و پنج الگوی کشت مخلوط به روش جایگزینی شامل ذرت و خلر خالص و نسبت های 75:25, 50:50 و 25:75 از ذرت و خلر بودند. تجزیه مرکب داده ها نشان داد که اثر مکان بر صفات قابلیت هضم ماده خشک, پروتئین خام, درصد خاکستر, الیاف شوینده خنثی و الیاف شوینده اسیدی به جز کربوهیدرات های محلول در آب معنی دار بود. قابلیت هضم ماده خشک, پروتئین خام, درصد خاکستر, الیاف شوینده خنثی, الیاف شوینده اسیدی و کربوهیدرات های محلول در آب به شدت تحت تاثیر نسبت های مختلف کشت مخلوط قرار گرفتند. اعمال کود فسفری نیز بر روی تمام صفات به جز درصد خاکستر تاثیر معنی دار داشت. قابلیت هضم ماده خشک, کربوهیدرات های محلول و پروتئین خام علوفه تحت تاثیر برهمکنش نسبت های کشت مخلوط و کودهای فسفری قرار گرفتند. نسبت های مختلف کشت مخلوط ذرت و خلر, نسبت به کشت خالص آنها قابلیت هضم ماده خشک, پروتئین خام, کربوهیدرات های محلول در آب و درصد خاکستر بالاتر و الیاف شوینده خنثی و الیاف شوینده اسیدی پایین تر برخوردار بودند. کاربرد توأم کودهای فسفری زیستی و شیمیایی, سبب بهبود کیفیت علوفه گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نقی زاده، مهدی، و گلوی، محمد. (1391). ارزیابی کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت (.Zea mays L) و خلر (.Lathyrus sativus L) تحت تاثیر کودهای فسفری زیستی و شیمیایی. بوم شناسی کشاورزی، 4(1)، 52-62. SID. https://sid.ir/paper/211264/fa

    Vancouver: کپی

    نقی زاده مهدی، گلوی محمد. ارزیابی کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت (.Zea mays L) و خلر (.Lathyrus sativus L) تحت تاثیر کودهای فسفری زیستی و شیمیایی. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1391؛4(1):52-62. Available from: https://sid.ir/paper/211264/fa

    IEEE: کپی

    مهدی نقی زاده، و محمد گلوی، “ارزیابی کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت (.Zea mays L) و خلر (.Lathyrus sativus L) تحت تاثیر کودهای فسفری زیستی و شیمیایی،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 4، no. 1، pp. 52–62، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211264/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button