مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,117
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سدیم دی استات در دمای 20ºC- بر فلور باکتریایی و باکتری های سرما گرا و پروتئولیزی میگو

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 20

چکیده

 در بین غذاهای دریایی میگو از موقعیت ویژه ای برخوردار است. خوشبختانه در سال های اخیر کشور ما نیز به جمع کشورهای پرورش دهنده میگو پیوسته و سعی در افزایش تولید آن دارد. در این تحقیق تاثیر ماده نگهدارنده سدیم دی استات بر بار میکروبی و کیفیت میگو مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله اول حداقل ماده بازدارنده سدیم دی استات بر باکتری های سرماگرا و پروتئولیزی (سودوموناس و آئروموناس) با استفاده از روش Pour Plate محاسبه شد. در مرحله دوم فلور باکتریایی باکتریهای سرماگرا و پروتئولیزی, سودوموناس آئروجینوزا, سودومانوس فلوئورسنس و آئروموناس با استفاده از محیط های انتخابی و آزمایش های افتراقی شناسایی و شمارش گردید. ضمنا حداقل ماده بازدارنده سدیم دی استات در مورد این باکتری ها نیز محاسبه شد. در مرحله سوم میگو تازه صید شده را در سدیم دی استات 4 و 5 گرم در لیتر به طور جداگانه قرار داده و یک نمونه میگو بدون سدیم دی استات به عنوان شاهد در -20˚C گذاشته شد. شمارش باکتریایی و باکتری های سرما گرا و پروتئولیزی و میزان ازت فرار TVN را در زمان های مورد آزمایش صفر, 3, 5, 7, 15, 21 و 30 روز بررسی شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که حداقل ماده بازدارنده سدیم دی استات 4 گرم در لیتر است. همچنین نتایج شمارش باکتریایی و کیفیت میگو نشان داد که تعداد باکتری ها و میزان ازت فرار در نمونه های میگویی که در رقت های 4 و 5 گرم در لیتر سدیم دی استات قرار داده شده بود نسبت به نمونه شاهد کاهش باکتریایی قابل ملاحظه ای نشان دادند و در زمان 30 روز تقریبا به حدود صفر رسیدند. کاهش باکتریایی با افزایش رقت سدیم دی استات بیشتر شده بود و در مقایسه با نمونه شاهد کمتر بود. در خاتمه ماده نگهدارنده سدیم دی استات ارزش غذایی و سلامت میگو را در طول زمان ماندگاری در -20˚C حفظ می کند و زمان ماندگاری را افزایش می دهد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مهرابیان، صدیقه، هادی زاده، افسانه، امتیازجو، مژگان، و محمدیان، زهره. (1381). اثر سدیم دی استات در دمای 20ºC- بر فلور باکتریایی و باکتری های سرما گرا و پروتئولیزی میگو. زیست شناسی ایران، 12(2-1)، 13-20. SID. https://sid.ir/paper/21173/fa

Vancouver: کپی

مهرابیان صدیقه، هادی زاده افسانه، امتیازجو مژگان، محمدیان زهره. اثر سدیم دی استات در دمای 20ºC- بر فلور باکتریایی و باکتری های سرما گرا و پروتئولیزی میگو. زیست شناسی ایران[Internet]. 1381؛12(2-1):13-20. Available from: https://sid.ir/paper/21173/fa

IEEE: کپی

صدیقه مهرابیان، افسانه هادی زاده، مژگان امتیازجو، و زهره محمدیان، “اثر سدیم دی استات در دمای 20ºC- بر فلور باکتریایی و باکتری های سرما گرا و پروتئولیزی میگو،” زیست شناسی ایران، vol. 12، no. 2-1، pp. 13–20، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21173/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button