Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,209
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پایداری بیوسورفکتانت تولیدی توسط سویه بومی Bacillus subtilis در برابر تغییرات شرایط محیطی

صفحات

 صفحه شروع 172 | صفحه پایان 178

چکیده

 بیوسورفکتانت ها ترکیبات آمفی پاتیکی هستند که توسط انواعی از میکروارگانیسم ها تولید می شوند و به علت ویژگیهای منحصر به فردشان, کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارند. بنابراین حفظ و پایداری ویژگیهای عملکردی آنها در برابر شرایط مختلف محیطی اهمیت بسیار دارد. در این مطالعه سویه بومی Bacillus subtilis با هدف تولید بیوسورفکتانت و به کارگیری آن در صنعت نفت, با استفاده از روشهای غربال سازی میکروبی از خاک یک ناحیه آلوده به ترکیبات هیدروکربنی جداسازی شد. از آنجا که این ترکیبات به هنگام کاربرد در صنایع نفتی در معرض دماهای نسبتا بالا و شرایط سخت محیطی چون شوری و تغییرات pH قرار می گیرند بنابراین ﺗاثیر این فاکتورهای محیطی خارجی بر عملکرد آنها بررسی شد. از این رو تولید بیوسورفکتانت طی یک فرآیند تخمیر 9 روزه در دمای 30 درجه سانتی گراد و با سرعت همزنی    200 rpmدر شیکر انکوباتور انجام شده, پس از جداسازی زی توده میکروبی, عملکرد بیوسورفکتانت خام موجود در براث تخمیر در برابر تیمار نمکی (تراکم 10 - 1 درصد نمک(NaCl , تغییرات pH (13 - 1) و نیز پایداری آن در برابر تیمار حرارتی (دمای اتاق تا دمای 120 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه) و از طریق سنجش میزان کاهش کشش سطحی به وسیله تنسیومتری (Tensiometry), بررسی شد. بر این اساس, محلول بیوسورفکتانت تولیدی توسط سویه بومی B. subtilis در برابر تیمار حرارتی مقاوم بوده, در مقایسه با کشش سطحی شاهد, محلول بیوسورفکتانت تیمار نشده (23.3 mN/m), تغییر قابل ملاحظه ای مشاهده نمی شود. در pH  5تا9  تغییرات کشش سطحی اندک بوده و به نظر می رسد pH اسیدی اثر شدیدتری بر عملکرد بیوسورفکتانت دارد, چنان که در pH پایین تر از 5 کارآیی بیوسورفکتانت در عمل مختل می شود. بیوسورفکتانت موجود در صاف شده کشت در برابر تراکم نمک 1 تا10  درصد قابلیت کاهش کشش سطحی خود را نسبتا حفظ می نماید, به طوری که بیشینه کشش سطحی که در تراکم 10 درصد نمک مشاهده می شود, برابر(28.6 mN/m)  می باشد که تفاوت قابل ملاحظه ای را با نمونه شاهد نشان نمی دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صعودی، محمدرضا، نصر، شقایق، عطاران، بهاره، مهرنیا، محمدرضا، و صراف زاده، محمدحسین. (1389). پایداری بیوسورفکتانت تولیدی توسط سویه بومی Bacillus subtilis در برابر تغییرات شرایط محیطی. زیست شناسی ایران، 23(2)، 172-178. SID. https://sid.ir/paper/21339/fa

    Vancouver: کپی

    صعودی محمدرضا، نصر شقایق، عطاران بهاره، مهرنیا محمدرضا، صراف زاده محمدحسین. پایداری بیوسورفکتانت تولیدی توسط سویه بومی Bacillus subtilis در برابر تغییرات شرایط محیطی. زیست شناسی ایران[Internet]. 1389؛23(2):172-178. Available from: https://sid.ir/paper/21339/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا صعودی، شقایق نصر، بهاره عطاران، محمدرضا مهرنیا، و محمدحسین صراف زاده، “پایداری بیوسورفکتانت تولیدی توسط سویه بومی Bacillus subtilis در برابر تغییرات شرایط محیطی،” زیست شناسی ایران، vol. 23، no. 2، pp. 172–178، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21339/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا