مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مقدار مایه تلقیح، غلظت قند و افزودن ویتامینها در فرآیند صنعتی تخمیر الکلی در مقیاس آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 171

چکیده

 امروزه اتانول زیستی همچنان جزء مهمترین محصولات زیست فناوری می باشد. مخمر Saccharomyces cerevisiae, در این صنایع بیشترین کاربرد را دارد و ملاس نیز به واسطه فراوانی و ارزان قیمت بودن و دارا بودن مقادیر بالای مواد قندی در ایران, منبع کربن مناسبی برای تولید اتانول محسوب می شود. هدف از این بررسی, در مرحله اول, بهینه سازی مقدار مایه تلقیح و سپس بهینه سازی غلظت قند محیط کشت است. با توجه به اهمیت ویتامینها, اثر دو ویتامین بیوتین و اسید پانتوتنیک نیز بررسی شد. ابتدا آنالیز کاملی از ملاس نیشکر انجام, و بر اساس اجزاء آن و فرمول عمومی مخمر, ترکیب محیط کشتی مطابق با صنایع تولیدی ترتیب داده شد. در ادامه, درصدهای مختلف مایه تلقیح, افزوده و بازده و بهره وری مربوطه محاسبه و تحلیل آماری شد. نتایج حاکی از آن است که میزان مایه تلقیح 4 7.7 درصد بالاترین بهره وری تولید اتانول را دارا می باشد. سپس بریکسهای مختلف ملاس مطالعه شد. نتایج نشان داد که بریکس  17.5(غلظت خون(110 g/l :, بالاترین بهره وری را دارد. همچنین افزودن بیوتین به محیط کشت, تاثیر قابل ملاحظه ای بر بهره وری تخمیر ندارد. در حالی که وجود اسید پانتوتنیک, باعث کاهش زمان تخمیر و افزایش بهره وری تولید می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سینایی، ندا، رعایایی اردکانی، محمد، و فولادی، جمشید. (1389). بررسی تاثیر مقدار مایه تلقیح, غلظت قند و افزودن ویتامینها در فرآیند صنعتی تخمیر الکلی در مقیاس آزمایشگاهی. زیست شناسی ایران، 23(2)، 161-171. SID. https://sid.ir/paper/21348/fa

    Vancouver: کپی

    سینایی ندا، رعایایی اردکانی محمد، فولادی جمشید. بررسی تاثیر مقدار مایه تلقیح, غلظت قند و افزودن ویتامینها در فرآیند صنعتی تخمیر الکلی در مقیاس آزمایشگاهی. زیست شناسی ایران[Internet]. 1389؛23(2):161-171. Available from: https://sid.ir/paper/21348/fa

    IEEE: کپی

    ندا سینایی، محمد رعایایی اردکانی، و جمشید فولادی، “بررسی تاثیر مقدار مایه تلقیح, غلظت قند و افزودن ویتامینها در فرآیند صنعتی تخمیر الکلی در مقیاس آزمایشگاهی،” زیست شناسی ایران، vol. 23، no. 2، pp. 161–171، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21348/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button