Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

816
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,087
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع فنوتیپی و ژنتیکی و ارزیابی روابط صفات زراعی در لاین های برنج متحمل به سرما

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 166

چکیده

 برای ارزیابی تنوع فنوتیپی و ژنتیکی و بررسی روابط بین صفات در پنج ژنوتیپ برنج.( Oryza sativa L) منتخب از آزمایشات مشاهده ای بیست لاین متحمل به سرما (و یک شاهد, آزمایشی سه ساله در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. نتایج نشان داد که تفاوت بین ژنوتیپ ها برای صفات تعداد روز تا ظهور خوش هها و رسیدگی, ارتفاع بوته, تعداد ساقه در بوته, طول خوشه, تعداد دان ه در خوشه, وزن صد دانه و عملکرد دانه در واحد سطح, بسیار معنی دار بود. برای کلیه صفات ضرایب تنوع فنوتیپی بیشتر از ژنتیکی بود. ارتفاع بوته بیشترین و تعداد ساقه نابارور در بوته کمترین وراثت پذیری عمومی را داشت. عملکرد دانه نیز از وراثت پذیری نسبتا بالایی برخوردار بود. همبستگی فنوتیپی و ژنتیکی عملکرد با صفات تعداد ساقه بارور در بوته و وزن دانه مثبت و بسیار معنی دار و با دیگر صفات به جز تعداد دانه پرشده در خوشه, منفی و معنی دار بود. در تجزیه رگرسیون مرحله ای, صفات تعداد ساقه بارور در بوته, تعداد دانه پر در خوشه, وزن دانه و تعداد روز تا خوشه دهی به ترتیب وارد مدل شده و جمعا 91 درصد تغییرات عملکرد دانه را توجیه کردند. تجزیه ضرایب مسیر نشان داد که بیشترین اثر مستقیم بر عملکرد دانه مربوط به صفت تعداد ساقه بارور در بوته بود. وزن دانه نیز با داشتن اثر مستقیم مثبت و بالا و اثر غیر مستقیم مثبت از طریق تعداد ساقه بارور در بوته, علی رغم آثار غیر مستقیم و منفی از مسی ر دیگر صفات, همبستگی مثبت و بسیار معن یداری با عملکرد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطفی چمگاوی، لطفعلی، صالحی، فرود، و باقری فرادنبه، حمیدرضا. (1394). بررسی تنوع فنوتیپی و ژنتیکی و ارزیابی روابط صفات زراعی در لاین های برنج متحمل به سرما. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 28(107)، 159-166. SID. https://sid.ir/paper/214719/fa

    Vancouver: کپی

    لطفی چمگاوی لطفعلی، صالحی فرود، باقری فرادنبه حمیدرضا. بررسی تنوع فنوتیپی و ژنتیکی و ارزیابی روابط صفات زراعی در لاین های برنج متحمل به سرما. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(107):159-166. Available from: https://sid.ir/paper/214719/fa

    IEEE: کپی

    لطفعلی لطفی چمگاوی، فرود صالحی، و حمیدرضا باقری فرادنبه، “بررسی تنوع فنوتیپی و ژنتیکی و ارزیابی روابط صفات زراعی در لاین های برنج متحمل به سرما،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 107، pp. 159–166، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214719/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا