مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,009
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

320
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ارقام پایدار جو در مناطق دیم گرمسیری و نیمه گرمسیری با استفاده از پارامترهای پایداری

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 77

چکیده

 به منظور ارزیابی میزان سازگاری و پایداری عملکرد دانه ارقام جو دیم در شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور, یک آزمایشی با 20 رقم جو در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه سال و سه مکان انجام گردید. پس از انجام آزمون یکنواختی واریانس های اشتباه آزمایشی, تجزیه مرکب داده روی عملکرد دانه در سه سال و سه مکان انجام گردید. نتایج نشان از یکنواختی واریانس اشتباه آزمایشی در سطح 1 درصد داشت. برای مطالعه پایداری و سازگاری عملکرد دانه لاین های مورد بررسی از روش های پارامتری واریانس درون مکانی لین و بینز, ضرایب رگرسیون, ضریب تبیین, ضریب تغییرات محیطی, میانگین مربعات انحراف از رگرسیون و روش های غیر پارامتری رتبه و انحراف معیار رتبه استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب سه سال و سه منطقه برای عملکرد دانه نشان داد که اثر متقابل سال در مکان, اثر ساده لاین و اثر متقابل لاین × سال × مکان در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بوده در حالی که سایر اثر از لحاظ آماری معنی دار نگردیدند. لاین های 13, 12, 16 و 17 به ترتیب با مقادیر 889.3, 776.3, 763.3 و 545.3 تن در هکتار بالاترین عملکرد را داشتند. نتایج تجزیه پایداری نشان داد که لاین شماره 13 از نظر متوسط رتبه عملکرد دانه در مقایسه با سایر لاین ها بهترین وضعیت را داشت. مقایسه انحراف معیار رتبه لاین ها نشان داد که لاین شماره 13 با مقدار انحراف معیار رتبه 74.2 بعد از لاین شماره 1 با مقدار 59.2 در رتبه دوم قرار گرفت. از نظر واریانس محیطی لاین شماره 2 با حداقل تنوع یعنی 0.36 و از نظر ضریب تغییرات محیطی لاین شماره 14 با مقدار 19.5 درصد حداقل مقادیر را به خود اختصاص دادند. با ملاحظه عملکرد دانه, صفات و خصوصیات زراعی و فیزیو- مورفولوژیکی, لاین های 13, 16 و 17 به عنوان لاین های پایدار که در حال حاضر لاین شماره 13 به عنوان رقم جدید ماهور معرفی شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واعظی، بهروز، باوی، وحید، قنواتی، مهدی، ابراهیم پورنورآبادی، فرشاد، رحمانی مقدم، نرگس، انصاری ملکی، یوسف، حسین پور، طهماسب، فلاحی، حسینعلی، و قاسمی، معرفت. (1390). شناسایی ارقام پایدار جو در مناطق دیم گرمسیری و نیمه گرمسیری با استفاده از پارامترهای پایداری. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 24(4 (پیاپی 93))، 68-77. SID. https://sid.ir/paper/214729/fa

    Vancouver: کپی

    واعظی بهروز، باوی وحید، قنواتی مهدی، ابراهیم پورنورآبادی فرشاد، رحمانی مقدم نرگس، انصاری ملکی یوسف، حسین پور طهماسب، فلاحی حسینعلی، قاسمی معرفت. شناسایی ارقام پایدار جو در مناطق دیم گرمسیری و نیمه گرمسیری با استفاده از پارامترهای پایداری. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(4 (پیاپی 93)):68-77. Available from: https://sid.ir/paper/214729/fa

    IEEE: کپی

    بهروز واعظی، وحید باوی، مهدی قنواتی، فرشاد ابراهیم پورنورآبادی، نرگس رحمانی مقدم، یوسف انصاری ملکی، طهماسب حسین پور، حسینعلی فلاحی، و معرفت قاسمی، “شناسایی ارقام پایدار جو در مناطق دیم گرمسیری و نیمه گرمسیری با استفاده از پارامترهای پایداری،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 4 (پیاپی 93)، pp. 68–77، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214729/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button