مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

716
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ریزوباکتری های محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم (.Triticum aestivum L) در شرایط شوری

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 30

کلیدواژه

رشد گیاهچه گندم (.Triticum aestivum L)Q3

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد (PGPR) بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم در شرایط شوری آزمایشی در آزمایشگاه فیزیولوژی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. رقم گندم شانگهای به صورت تلقیح شده و تلقیح نشده با باکتری های محرک رشد ,Pseudononas putida ,Azospirillum brasilens Azotobacter coroocoocum و lentus Bacillus به صورت جداگانه, تلفیقی دو گانه, سه گانه و مجموعه باکتری ها تحت تاثیر شوری در سه سطح 0, 3 و 6 دسی زیمنس بر متر قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثرات انواع باکتری بر کلیه صفات اندازه گیری شده و اثرات سطوح شوری به جز نسبت ریشه به ساقه بر تمامی صفات اندازه گیری شده به طور معنی داری در سطح یک درصد تفاوت داشتند. اثر متقابل کاربرد باکتری و شوری نیز به جز صفات سرعت و درصد جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه در بقیه صفات تفاوت معنی داری ایجاد نمود. تلقیح باکتری ازتوباکتر و آزوسپیریلوم به تنهائی و مجموعه باکتری ها نسبت به شاهد درصد و سرعت جوانه زنی بذر را به طور معنی داری افزایش دادند. مجموعه ازتوباکتر و آزوسپیریلوم, مصرف تلفیقی آزوسپیریلوم و باکتری های سودوموناس و باسیلوس و مجموعه کلیه باکتری ها سبب افزایش معنی دار شاخص بنیه گیاهچه گردید. طول ساقه و ریشه تحت تاثیر شوری قرار گرفته و با افزایش شوری به طور معنی داری کاهش یافت. در هر دو سطح شوری کاهش طول ریشه در تیمارهای تلقیح باکتری آزوسپیریلوم و مصرف تلفیقی آن با ازتوباکتر و مصرف مجموعه باکتری ها تفاوت معنی داری با شاهد بدون تنش نداشته است. ایجاد تنش شوری با غلظت 6 دسی زیمنس بر متر وزن خشک ساقه را به طور معنی داری کاهش داد اما این کاهش وزن خشک ساقه در مصرف دوگانه ازتوباکتر, آزوسپیریلوم در هر دو سطح شوری تفاوت معنی داری نداشته است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یزدانی، محمد، و پیردشتی، همت اله. (1390). تاثیر ریزوباکتری های محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم (.Triticum aestivum L) در شرایط شوری . پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 24(3 (پیاپی 92))، 24-30. SID. https://sid.ir/paper/214765/fa

    Vancouver: کپی

    یزدانی محمد، پیردشتی همت اله. تاثیر ریزوباکتری های محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم (.Triticum aestivum L) در شرایط شوری . پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(3 (پیاپی 92)):24-30. Available from: https://sid.ir/paper/214765/fa

    IEEE: کپی

    محمد یزدانی، و همت اله پیردشتی، “تاثیر ریزوباکتری های محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم (.Triticum aestivum L) در شرایط شوری ،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 3 (پیاپی 92)، pp. 24–30، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214765/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button