مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره جو زراعی بر جوانه زنی، رشد رویشی و فعالیت برخی آنزیم های حیاتی گیاهچه سوروف (Echinocloa colonu)

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 93

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره اندامهای هوایی جو بر رشد گیاهچه سوروف در مراحل جوانه زنی و رشد رویشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر در دو آزمایش جداگانه انجام شد. هر دو آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل عصاره های 25, 50 و 75 درصد جو و شاهد (آب مقطر) بود. نتایج آزمایش جوانه زنی نشان داد که افزایش غلظت عصاره جو, غلظت مالون دی آلدهید بافت گیاهچه سوروف را افزایش و فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و درصد جوانه زنی سوروف را کاهش داد. کمترین فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز سوروف در عصاره 75 درصد جو به میزان 2.09 نانومول در بذر در دقیقه مشاهده شد. نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره جو سبب کاهش وزن گیاهچه, فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت و فعالیت آنزیم ساکاروز سنتتاز در سوروف شد, اما غلظت مالون دی آلدهید بافت گیاهچه سوروف را افزایش داد. کمترین فعالیت ساکاروز سنتتاز (1.2 نانومول بر میلی گرم پروتئین در دقیقه) و بیشترین میزان غلظت مالون دی آلدهید (0.74 نانومول بر گرم وزن تر) گیاهچه سوروف تحت تاثیر تیمار محلول پاشی با عصاره 75 درصد جو مشاهده شد. نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره جو سبب افزایش تخریب غشا سلولی و کاهش فعالیت آنزیم های حیاتی مانند آلفا آمیلاز و ساکاروز سنتتاز در گیاهچه سوروف شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهودی، روزبه، و دارمی زاده، نسرین. (1394). بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره جو زراعی بر جوانه زنی, رشد رویشی و فعالیت برخی آنزیم های حیاتی گیاهچه سوروف (Echinocloa colonu). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 28(106)، 88-93. SID. https://sid.ir/paper/214805/fa

    Vancouver: کپی

    فرهودی روزبه، دارمی زاده نسرین. بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره جو زراعی بر جوانه زنی, رشد رویشی و فعالیت برخی آنزیم های حیاتی گیاهچه سوروف (Echinocloa colonu). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(106):88-93. Available from: https://sid.ir/paper/214805/fa

    IEEE: کپی

    روزبه فرهودی، و نسرین دارمی زاده، “بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره جو زراعی بر جوانه زنی, رشد رویشی و فعالیت برخی آنزیم های حیاتی گیاهچه سوروف (Echinocloa colonu)،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 106، pp. 88–93، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214805/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button