مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

372
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فنولوژیکی، ریختی و فیتوشیمی ژنوتیپ های زیره سبز در شرایط آب و هوایی مشهد

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 113

کلیدواژه

چکیده

 به منظور بررسی خصوصیات فنولوژیک, ریختی و فیتوشیمی اکوتیپ های زیره سبز ((Cuminum cyminum, آزمایشی با تعداد 24 اکوتیپ زیره سبز از نقاط مختلف کشور در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مشهد در سال زراعی 1395-1394 به اجرا درآمد. نمونه های بذرو تمام اکوتیپ ها ابتدا در گلخانه کشت و سپس به مزرعه منتقل و در شرایط آبیاری قطره ای و در قالب بلکوهای کامل تصادفی با سه تکرارکشت شدند. خصوصیات فنولوژیکی از مرحله ساقه رفتن, 50% گلدهی و رسیدگی فیزولوژیکی ثبت و نیز صفات ریخت شناسی شامل ارتفاع بوته, تعداد انشعابات و همجنین عملکرد و اجزاء عملکرد اندازه گیری شد. نتایج نشان داد تعداد چتر در بوته 5/15-7/8 عدد, تعداد چترک در چتر 4-3 عدد, دانه در چترک 23-13عدد, وزن هزار دانه 2/4-8/2 گرم, زیست توده هر گیاه 22-6 گرم, عملکرد دانه هرگیاه 8-2 گرم, درصد اسانس 11/3-99/0 و عملکرد اسانس 2/0-02/0 گرم در بین اکوتیپ ها دارای تفاوت معنی داری(01/0p≤ ) می باشد. تجزیه رگرسیون چندگانه خطی نشان داد وزن بوته اولین صفتی بود که وارد مدل رگرسیونی شد و به تنهایی 51 % از تغییرات مربوط به عملکرد اسانس را توجیه نمود. تجزیه علیت نشان داد که صفت وزن بوته در درجه اول و سایر صفات تعداد چترک, تاج و پوشش و وزن هزار دانه بیشترین اثر مستقیم بر عملکرد اسانس گیاه داشت. برای دوری و یا نزدیکی اکسشن ها از تجزیه خوشه ای و تجزیه به مولفه های اصلی استفاده شد. دو مولفه اول در زیره سبز 71% از کل تغییرات متغییرها را توجیه نمود. ا

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فراوانی، مهدی، جعفری، علی اشرف، رنجبر، مجید، نگاری، عبدالکریم، و عزیزی، نرجس. (1397). بررسی خصوصیات فنولوژیکی, ریختی و فیتوشیمی ژنوتیپ های زیره سبز در شرایط آب و هوایی مشهد. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 31(3 (پیاپی 120) )، 95-113. SID. https://sid.ir/paper/214842/fa

    Vancouver: کپی

    فراوانی مهدی، جعفری علی اشرف، رنجبر مجید، نگاری عبدالکریم، عزیزی نرجس. بررسی خصوصیات فنولوژیکی, ریختی و فیتوشیمی ژنوتیپ های زیره سبز در شرایط آب و هوایی مشهد. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(3 (پیاپی 120) ):95-113. Available from: https://sid.ir/paper/214842/fa

    IEEE: کپی

    مهدی فراوانی، علی اشرف جعفری، مجید رنجبر، عبدالکریم نگاری، و نرجس عزیزی، “بررسی خصوصیات فنولوژیکی, ریختی و فیتوشیمی ژنوتیپ های زیره سبز در شرایط آب و هوایی مشهد،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 3 (پیاپی 120) ، pp. 95–113، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214842/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button