مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات تلقیح سویه های مختلف Bradyrhizobium japonicum بر گره بندی و عملکرد کمی و کیفی بذر سویا (.Glycine max (L.) Merr)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 تاثیر باکتری Rhizobium japonicum بر تثبیت بیولوژیک نیتروژن و میزان روغن و پروتئین سویا از اهمیت بسزایی برخوردار است. به منظور بررسی تاثیر سویه های مختلف باکتری بر کیفیت (روغن, پروتئین) و کمیت (عملکرد بذر) ارقام سویا, آزمایشی در مزرعه به صورت کرت های خردشده و در قالب بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در ساری (1379) اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سویه های باکتری (1- هلی نیترو 2- سویار 3- خاک و آب) و ارقام سویا (1- هیل, 2- سحر, 3-J/K , 4- B/P و تیمار شاهد (کاشت بذور بدون تلقیح با باکتری)) بودند. در این تحقیق صفات تعداد گره, وزن خشک گره, خصوصیات کیفی بذر (درصدهای روغن و پروتئین) و عملکرد دانه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اکثر صفات مورد بررسی تحت تاثیر ارقام مختلف بوده و با توجه به هدف کشت سویا (افزایش خصوصیات کمی یا کیفی) می توان مناسب ترین رقم یا بهترین ترکیب رقم و سویه باکتری را برای منطقه انتخاب نمود. بطوری که اگر هدف از کاشت تولید بیشترین عملکرد دانه, درصد روغن و پروتئین باشد, ترکیب رقم J/k با سویه هلی نیترو توصیه می گردد. همچنین نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد, بیشترین درصد روغن و پروتئین دانه به ترتیب توسط ارقام J/K و هیل در تیمار شاهد بدست آمد. در مورد گره بندی رقم J/K همراه با سویه آب و خاک بیشترین تعداد گره و رقم سحر نیز با تمامی سویه های باکتری بیشترین وزن خشک گره را نسبت به سایر ارقام تولید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری، غلامعباس، خلج، حمیده، لبافی حسین آبادی، محمدرضا، و سبزی، حسین. (1391). بررسی اثرات تلقیح سویه های مختلف Bradyrhizobium japonicum بر گره بندی و عملکرد کمی و کیفی بذر سویا (.Glycine max (L.) Merr). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 25(1 (پیاپی 94))، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/214913/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری غلامعباس، خلج حمیده، لبافی حسین آبادی محمدرضا، سبزی حسین. بررسی اثرات تلقیح سویه های مختلف Bradyrhizobium japonicum بر گره بندی و عملکرد کمی و کیفی بذر سویا (.Glycine max (L.) Merr). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1391؛25(1 (پیاپی 94)):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/214913/fa

    IEEE: کپی

    غلامعباس اکبری، حمیده خلج، محمدرضا لبافی حسین آبادی، و حسین سبزی، “بررسی اثرات تلقیح سویه های مختلف Bradyrhizobium japonicum بر گره بندی و عملکرد کمی و کیفی بذر سویا (.Glycine max (L.) Merr)،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 1 (پیاپی 94)، pp. 1–6، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214913/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button