مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات تلقیح چهارسویه باکتری (Bradyrhizobium japonicum) بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (.Glycine max "L." Merr) در شرایط آب و هوایی کرج

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 107

چکیده

 به منظور تعیین اثرات تلقیح سویا با سویه های مختلف باکتری و تعیین بهترین ترکیب باکتری - رقم, آزمایشی به صورت فاکتوریل دو فاکتوره ارقام سویا و سویه های باکتری در قالب طرح کرتهای یکبار خرد شده و در سه تکرار در بهار و تابستان 1380 در مزرعه موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج انجام شد. فاکتور باکتری شامل 4 سویه باکتری (هلی نیترو, سویار, خاک و آب, های استیک) و یک تیمار شاهد (بدون باکتری) بود که بدلیل جلوگیری از عمل تداخل و سهولت در اجرای طرح بطور تصادفی در کرتهای اصلی قرار گرفتند و فاکتور ارقام شامل رقم ویلیامز ولاین 11 بود که بصورت تصادفی در کرتهای فرعی توزیع شدند. هر کرت آزمایشی شامل 4 ردیف کاشت بطول 5 متر با فواصل خطوط 60 سانتیمتر بین ردیفها و فاصله 7 سانتیمتر بین بذور روی ردیفها بود. هر تکرار شامل 5 کرت اصلی (شامل دو کرت فرعی) بود و لذا کل آزمایش شامل 30 کرت بود. صفات مورد بررسی در این تحقیق شامل عملکرد دانه, تعداد غلاف در گیاه, تعداد دانه در غلاف, وزن هزار دانه, عملکرد روغن و پروتیین و درصد نیتروژن خاک و میزان تثبیت نیتروژن به روش تفاوت نیتروژن بودند. هر چند در این آزمایش تیمار کوددهی نیتروژنه در نظر گرفته نشد لیکن مقایسه نتایج حاصله با نتایج گیاه شاهد و نیز سایر محققین, موید نتیجه مطلوب و بهینه تلقیح بر روی صفات برآورد شده از جمله عملکرد و میزان تثبیت نیتروژن می باشد بطوریکه عملکرد دانه حدود 3 برابر در ترکیب لاین 11- باکتری های استیک نسبت به ترکیب رقم ویلیامز - بدون تلقیح بیشتر می باشد. سویه های استیک با توجه به خصوصیات مطلوب رقابتی نسبت به سایر سویه ها و لاین 11 با توجه به دوره رویشی بیشتر و همزیستی بهتر نسبت به رقم ویلیامز نسبت به سایر ترکیبات رقم - باکتری برتری نشان می دهد. بطور کلی در این آزمایش ترکیب باکتری های استیک و لاین 11 به عنوان بهترین ترکیب برای سویا در منطقه کرج تعیین گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یادگاری، مهراب، اکبری، غلامعباس، و دانشیان، جهانفر. (1382). بررسی اثرات تلقیح چهارسویه باکتری (Bradyrhizobium japonicum) بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (.Glycine max "L." Merr) در شرایط آب و هوایی کرج. پژوهشهای زراعی ایران، 1(1)، 93-107. SID. https://sid.ir/paper/119243/fa

    Vancouver: کپی

    یادگاری مهراب، اکبری غلامعباس، دانشیان جهانفر. بررسی اثرات تلقیح چهارسویه باکتری (Bradyrhizobium japonicum) بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (.Glycine max "L." Merr) در شرایط آب و هوایی کرج. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1382؛1(1):93-107. Available from: https://sid.ir/paper/119243/fa

    IEEE: کپی

    مهراب یادگاری، غلامعباس اکبری، و جهانفر دانشیان، “بررسی اثرات تلقیح چهارسویه باکتری (Bradyrhizobium japonicum) بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا (.Glycine max "L." Merr) در شرایط آب و هوایی کرج،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 1، no. 1، pp. 93–107، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119243/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button