مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر NaCl بر خصوصیات مورفولوژیک و تغییرات احتمالی پروفیل پروتئینی و میزان کلروفیل گندم (Triticum aestivum) در مراحل مختلف نمو

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 94

چکیده

 در جهان امروز استرس شوری اثر منفی بر تولیدات کشاوزی اعمال میکند. هدف از این مطالعه, که در سال 1388 در دانشگاه اراک انجام شد, بررسی اثر شوری بر مورفولوژی, میزان کلروفیل و پروفیل پروتئینی گونه گندم شهریار بود. بذر گندم در محیط هاگلند حاوی مقادیر 0, 25, 50, 75 و 100 میلی مولار نمک طعام برای مدت 15 روز کشت داده و سپس بعد از اندازه گیری وزن و طول برگ ها و ریشه هر 3 روز یکبار نمونه ها برای آنالیزهای دیگر جمع آوری شد. مطالعات مورفولوژی بر روی برش های نازک تهیه شده توسط کرایواستات با استفاده از میکروسکوپ المپوس و میزان کلروفیل بعد از استخراج توسط محلول استن 80 درصد با استفاده از روش برورز انجام شد. پروتئین نمونه ها استخراج و سپس بر روی ژل پلی اکریل آمید 12 درصد در شرایط ولتاژ ثابت الکتروفورز شد. استرس شوری به ترتیب باعث کاهش 44 و 43 درصدی در وزن برگ و ریشه شد. به علاوه کاهش معنی دار میزان کلروفیل به همراه تغییر مورفولوژیک در بافت آوندی نمونه های تیمارشده با نمک مشاهده شد. تعداد 15 باند اصلی پلی پپتیدی/ پروتئینی در نمونه های کنترول مشاهده شد که در نمونه های تیمارشده با نمک طعام حداقل 5 باند دستخوش تغییر شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که استرس شوری باعث تغییر در مورفولوژی, میزان کلروفیل و پروفیل پروتئینی گونه شهریار شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرجانی، محمدرضا، آبنوسی، محمدحسین، و سلیمانی مهرنجانی، ملک. (1391). تاثیر NaCl بر خصوصیات مورفولوژیک و تغییرات احتمالی پروفیل پروتئینی و میزان کلروفیل گندم (Triticum aestivum) در مراحل مختلف نمو. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 25(1 (پیاپی 94))، 85-94. SID. https://sid.ir/paper/214915/fa

    Vancouver: کپی

    امیرجانی محمدرضا، آبنوسی محمدحسین، سلیمانی مهرنجانی ملک. تاثیر NaCl بر خصوصیات مورفولوژیک و تغییرات احتمالی پروفیل پروتئینی و میزان کلروفیل گندم (Triticum aestivum) در مراحل مختلف نمو. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1391؛25(1 (پیاپی 94)):85-94. Available from: https://sid.ir/paper/214915/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا امیرجانی، محمدحسین آبنوسی، و ملک سلیمانی مهرنجانی، “تاثیر NaCl بر خصوصیات مورفولوژیک و تغییرات احتمالی پروفیل پروتئینی و میزان کلروفیل گندم (Triticum aestivum) در مراحل مختلف نمو،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 1 (پیاپی 94)، pp. 85–94، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214915/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button