مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری بر تغییرات پروفایل پروتئینی در گیاهچه گندم نان (.Triticum aestivum L) رقم روشن

صفحات

 صفحه شروع 684 | صفحه پایان 696

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر شوری بر پروفایل پروتئینی گیاهچه های گندم نان رقم روشن, آزمایش گلخانه ای در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به اجرا گذاشته شد. در این تحقیق گیاهچه های گندم رقم متحمل روشن, به مدت 17 روز تحت تاثیر شوری 200 میلی مولار قرار داده شدند. به منظور مقایسه تغییرات پروفایل پروتئینی برگی در تیمار شوری و شاهد از روش پروتئومیکس استفاده گردید. پروتئین های برگ با استفاده از روش -TCAاستون استخراج و با استفاده از الکتروفورز ژل دوبعدی در محدوده 7-4 pH جداسازی شدند. تعداد 200 لکه پروتئینی به طور تکرار پذیر در ژل ها شناسایی و مورد تجزیه آماری قرار گرفتند. تعداد 23 لکه با استفاده از طیف سنج جرمی MALDI-TOF-TOF شناسایی شدند. از بین این لکه ها, 4 لکه کاهش بیان و 19 لکه افزایش بیان داشتند. از جمله پروتئین هایی که بیان آنها افزایش یافت, گلوتامین سنتتاز, آسکوربات پراکسیداز, سوپر اکسید دیسموتاز, رابیسکو اکتیواز بوده و از جمله پروتئین هایی که بیان آنها کاهش یافت, فروکتوز بیس فسفات آلدولاز و oxygen-evolving enhancer protein 2 بودند. بسیاری از این پروتئین ها در تنظیم متابولیسم کربوهیدرات, نیتروژن و حذف رادیکال های فعال اکسیژن نقش اساسی دارند. این تحقیق تا حدودی توانست پروتئین های دخیل در تحمل گیاهچه های گندم رقم روشن به تنش شوری را شناسایی کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی، محمود، نقوی، محمدرضا، علیزاده، هوشنگ، پوستینی، کاظم، و عبدمیشانی، سیروس. (1390). اثر شوری بر تغییرات پروفایل پروتئینی در گیاهچه گندم نان (.Triticum aestivum L) رقم روشن. مجله علوم زراعی ایران، 13(4 (پیاپی 52))، 684-696. SID. https://sid.ir/paper/57305/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی محمود، نقوی محمدرضا، علیزاده هوشنگ، پوستینی کاظم، عبدمیشانی سیروس. اثر شوری بر تغییرات پروفایل پروتئینی در گیاهچه گندم نان (.Triticum aestivum L) رقم روشن. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1390؛13(4 (پیاپی 52)):684-696. Available from: https://sid.ir/paper/57305/fa

    IEEE: کپی

    محمود ملکی، محمدرضا نقوی، هوشنگ علیزاده، کاظم پوستینی، و سیروس عبدمیشانی، “اثر شوری بر تغییرات پروفایل پروتئینی در گیاهچه گندم نان (.Triticum aestivum L) رقم روشن،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 13، no. 4 (پیاپی 52)، pp. 684–696، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57305/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button