مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

847
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

485
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (.Satureja Hortensis L) بر عملکرد، تخمیر شکمبه ای و متابولیت های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 192

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع غله بر عملکرد, غلظت اسید های چرب فرار شکمبه و برخی فراسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی انجام گرفت. تعداد 36 رأس بزغاله ماده با میانگین وزن 18±2.26 کیلوگرم در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به مدت 11 هفته مورداستفاده گرفت. جیره های آزمایشی حاصل ترکیب سه سطح اسانس مرزه (صفر,200 و 400 میلی گرم در روز) و دو نوع غله ذرت و جو بود. بزغاله ها در قفس های انفرادی به طور آزاد به آب و غذا دسترسی داشتند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع دانه غلات تاثیر معنی داری بر افزایش وزن, مصرف ماده خشک و ضریب تبدیل خوراک نداشت. غلظت کل اسیدهای چرب فرار و استات مایع شکمبه در گروه های آزمایشی تغذیه شده با سطح 400 میلی گرم اسانس مرزه و دانه جو نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی بالاتر بود (p<0.05). با این وجود نسبت های مولی پروپیونات و بوتیرات و اسیدهای چرب شاخه دار تحت تاثیر هیچ یک از فاکتورهای آزمایش قرار نگرفت (p>0.05). غلظت گلوکز خون, تحت تاثیر سطوح اسانس قرار گرفت (p<0.05). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از اسانس مرزه ممکن است سبب تغییر در تخمیر شکمبه گردد, در حالیکه غلظت فراسنجه های خونی به غیر از گلوکز خون تحت تاثیر فاکتور های آزمایش قرار نگرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طلاتپه، امیر، فرهومند، پرویز، علیجو، یونس، زاهدی، مهدی، احمدی نقدهی، عباسعلی، و پیوستگان، سینا. (1393). اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (.Satureja Hortensis L) بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و متابولیت های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(105)، 179-192. SID. https://sid.ir/paper/214987/fa

    Vancouver: کپی

    طلاتپه امیر، فرهومند پرویز، علیجو یونس، زاهدی مهدی، احمدی نقدهی عباسعلی، پیوستگان سینا. اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (.Satureja Hortensis L) بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و متابولیت های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛-(105):179-192. Available from: https://sid.ir/paper/214987/fa

    IEEE: کپی

    امیر طلاتپه، پرویز فرهومند، یونس علیجو، مهدی زاهدی، عباسعلی احمدی نقدهی، و سینا پیوستگان، “اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (.Satureja Hortensis L) بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و متابولیت های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 105، pp. 179–192، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button