مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

909
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مراحل فنولوژیکی و طبقات ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه مرتعی Galium verum در دره شهدا استان آذربایجان غربی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

چکیده

 گونه های مرتعی در مکان و زمان های مختلف, کیفیت علوفه متفاوتی دارند. در این تحقیق کیفیت علوفه گونه مرتعی Gaium verum در مراتع دره شهدا ارومیه در مرحله رویشی, گلدهی و بذردهی و طبقات ارتفاعی (>1800, 1800-1600, 1600-1400) مورد بررسی قرار گرفت. در هر طبقه ارتفاعی و مرحله فنولوژیکی, سه تکرار از هر گونه به صورت تصادفی نمونه برداری شد. فاکتورهای کیفی شامل: پروتئین خام, ADF, هضم پذیری و انرژی متابولیسمی نمونه ها در آزمایشگاه اندازه گیری و سپس با استفاده از روش تجزیه واریانس و آزمون دانکن میانگین داده ها در نرم افزار SPSS مقایسه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که کیفیت علوفه در سه طبقه ارتفاعی در مرحله رشد فعال بیشتر از مراحل دیگر است. همچنین عامل ارتفاع تاثیری در مقادیر ADF, DMD و ME در مراحل مختلف فنولوژیکی نداشته ولی در مرحله رشد فعال با افزایش ارتفاع میزان پروتئین خام کاهش می یابد که بیشترین میزان در طبقه ارتفاعی 1600-1400 به مقدار 12.083 درصد و کمترین میزان در طبقه >1800 به مقدار 9.7 درصد بدست آمد که نشان از تاثیر ارتفاع بر پروتئین خام در این گونه می باشد. با توجه به نتایج می توان بیان کرد که با برنامه ریزی زمانی و مکانی در ارتفاعات مختلف می توان ضمن حداکثر بهره برداری پایدار از علوفه با کیفیت مراتع, از فشار و تخریب مراتع جلوگیری کرد. این گونه جزء گونه های خوشخوراک می باشد و اواخر دوره رشد رویشی جهت چرا دام مناسب بوده بدون اینکه به مرحله گلدهی و بذردهی صدمه وارد شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدخانی، رضا، آریاپور، علی، احمدی، احمد، و محرابی، حمیدرضا. (1391). بررسی تاثیر مراحل فنولوژیکی و طبقات ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه مرتعی Galium verum در دره شهدا استان آذربایجان غربی. اکوسیستم های طبیعی ایران، 2(3)، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/215205/fa

    Vancouver: کپی

    احمدخانی رضا، آریاپور علی، احمدی احمد، محرابی حمیدرضا. بررسی تاثیر مراحل فنولوژیکی و طبقات ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه مرتعی Galium verum در دره شهدا استان آذربایجان غربی. اکوسیستم های طبیعی ایران[Internet]. 1391؛2(3):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/215205/fa

    IEEE: کپی

    رضا احمدخانی، علی آریاپور، احمد احمدی، و حمیدرضا محرابی، “بررسی تاثیر مراحل فنولوژیکی و طبقات ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه مرتعی Galium verum در دره شهدا استان آذربایجان غربی،” اکوسیستم های طبیعی ایران، vol. 2، no. 3، pp. 23–34، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215205/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button