Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,802
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره های گیاهی رازیانه و آویشن با و بدون کتان بر عملکرد و کیفیت تخم مرغ مرغ های تخمگذار

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 249

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثر عصاره های گیاهی رازیانه و آویشن با و بدون کتان بر عملکرد و کیفیت تخم مرغ تولیدی مرغ های تخم گذار نژاد لگهورن سفید آمیخته تجاری (های – لاین W36) در سن 26 هفتگی انجام شد. آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با200 مرغ در 5 تیمار و 5 تکرارو8 قطعه مرغ تخم گذار در هر تکرار به مدت 12 هفته اجرا شد. جیره ها از نظر انرژی و پروتئین یکسان و بر اساس احتیاجات غذایی NRC 1994 ولی متفاوت از نظر عصاره های گیاهی تنظیم شدند. عصاره الکلی گیاهان رازیانه و آویشن به مقدار 40 میلی لیتر در کیلوگرم خوراک استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر درصد تخم گذاری, وزن کل تخم مرغ تولیدی و ضریب تبدیل غذایی غیرمعنی دار و بر میانگین وزن نخم مرغ و نیز کل خوراک مصرفی در کل دوره معنی دار بود (P<0.05). شاخص رنگ زرده در تیمار حاوی آویشن و کتان با سایر تیمارها اختلاف معنی داری نشان داد (P<0.05). در کل دوره واحد ها و مربوط به تیمارهای حاوی عصاره های گیاهی نسبت به شاهد بیشتر بود. مقاومت پوسته در تیمار حاوی آویشن بیشترین بود. وزن پوسته در تیمارهای حاوی کتان تفاوت معنی داری نسبت به سایر تیمارها داشت (P<0.05). کمترین میزان کلسترول سرم در تیمار حاوی آویشن و نیز کلسترول زرده در تیمار حاوی کتان و آویشن بود (P<0.05). جیر های آزمایشی اثر معنی داری بر میزان اسید پالمتیک, استئاریک و لینولنیک در زرده تخم مرغ داشت (P<0.05). ولی بر میزان اسید اولئیک و اسید لینولئیک اثر غیر معنی داری داشتند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که عصاره های آویشن و رازیانه سبب بهبود عملکرد مرغ های تخمگذار و فاکتورهای کیفی تخم مرغ شدند و استفاده توام دانه کتان با آویشن ترکیب اسیدهای چرب و کلسترول زرده را بهبود داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وکیلی، رضا. (1390). اثر عصاره های گیاهی رازیانه و آویشن با و بدون کتان بر عملکرد و کیفیت تخم مرغ مرغ های تخمگذار. پژوهش های علوم دامی ایران، 3(3)، 243-249. SID. https://sid.ir/paper/218392/fa

    Vancouver: کپی

    وکیلی رضا. اثر عصاره های گیاهی رازیانه و آویشن با و بدون کتان بر عملکرد و کیفیت تخم مرغ مرغ های تخمگذار. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1390؛3(3):243-249. Available from: https://sid.ir/paper/218392/fa

    IEEE: کپی

    رضا وکیلی، “اثر عصاره های گیاهی رازیانه و آویشن با و بدون کتان بر عملکرد و کیفیت تخم مرغ مرغ های تخمگذار،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 3، no. 3، pp. 243–249، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا