مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,339
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان هیستامین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان (اونکورینچوس مایکیس) خریداری شده از مراکز فروش ماهی در تهران

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 47

چکیده

 هیستیدین یکی از مشتقات ازت دار غیرپروتئینی موجود در ماهی و سایر فرآورده های دریایی می باشد که میزان آن در انواع ماهیان ازجمله خانواده سالمونیده (که ماهی قزل آلا نیز از این دسته می باشد) به نسبت سایر فرآورده های غذایی بالا می‎باشد. برخی از باکتری ها که فلور طبیعی این محصول می باشند از طریق دکربوکسیلاسیون آنزیمی خود هیستیدین را تبدیل به هیستامین می نمایند. مسمومیت حاصله از هیستامین برای انسان مخاطره آمیز می باشد. اندازه گیری میزان هیستامین با روشی سریع و دقیق می تواند در کاهش این خطرات مفید باشد. هدف این مقاله تعیین شمارش کلی باکتری های مزوفیل و سایکروفیل و تعیین میزان هیستامین ماهی های قزل آلای عرضه شده در مراکز فروش ماهی در تهران با استفاده از روش الایزا می باشد. لذا 60 نمونه ماهی قزل آلای رنگین کمان (اونکورینچوس مایکیس) از 10 مرکز فروش ماهی در تهران خریداری شد و با استفاده از کیت الایزای ریدا اسکرین میزان هیستامین در آنها مورد ارزیابی قرار گرفت.همچنین پس از رقت سازی از نمونه های حاصله در محیط آگار مغذی در دو دمای 25 و 35 درجه سلسیوس به صورت سطحی کشت داده شد. میزان هیستامین در نمونه ها بین 4 تا 28 mg/100g با میانگین 14.18 mg/100g بود. از این میان 12.50 درصد نمونه ها دارای میزان هیستامین بالاتر از حد مجاز بین المللی بودند (20 mg/100g). بر اساس نتایج حاصل از آزمون همبستگی دو طرفه پیرسون مشاهده شد که رابطه مستقیمی بین میزان هیستامین و تعداد باکتری ها در نمونه های ماهی برقرار است (P<0.01). تفاوت های موجود در میزان آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز باکتریایی که در انواع ماهیان مشاهده می شود, می تواند با نوع اغذیه دریایی, تنوع گونه های ماهیان, درجه حرارت و زمان نگهداری در ارتباط باشد. لذا اعمال مراقبت های خوب بهداشتی در طی مراحل مختلف پرورش, صید, انتقال و نگه داری در کاهش میزان رشد باکتری ها و متعاقب آن تولید هیستامین موثر می باشد و مخاطرات ناشی از مسمومیت های هیستامینی را بدین وسیله می توان به حداقل رسانید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشاک، زهره، مرادی، بیژن، و مرادی، بهروز. (1390). بررسی میزان هیستامین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان (اونکورینچوس مایکیس) خریداری شده از مراکز فروش ماهی در تهران. بهداشت مواد غذایی، 1(2 (پیاپی 2))، 39-47. SID. https://sid.ir/paper/222791/fa

    Vancouver: کپی

    مشاک زهره، مرادی بیژن، مرادی بهروز. بررسی میزان هیستامین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان (اونکورینچوس مایکیس) خریداری شده از مراکز فروش ماهی در تهران. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(2 (پیاپی 2)):39-47. Available from: https://sid.ir/paper/222791/fa

    IEEE: کپی

    زهره مشاک، بیژن مرادی، و بهروز مرادی، “بررسی میزان هیستامین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان (اونکورینچوس مایکیس) خریداری شده از مراکز فروش ماهی در تهران،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 2 (پیاپی 2)، pp. 39–47، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222791/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button