مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی باکتریایی لاشه های گاو کشتار شده در کشتارگاه کرج راک

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 51

چکیده

 گوشت لاشه بلافاصله پس از کشتار عاری از میکروارگانیسم می باشد, اما در طول پوست کنی و فرآیندهای پس از آن, آلودگی باکتریایی لاشه اتفاق می افتد. فرآیندهای کشتاری نقش مهمی در افزایش یا کاهش آلودگی میکروبی دارند. در این تحقیق, در مراحل پوست کنی, تمیز کردن و شستشوی نهایی با روش سوآپ برداری غیرمستقیم از نواحی گردن, قسمت خلفی عضلات دست, تهیگاه و کفل 10 لاشه گاو به منظور ارزیابی تاثیر فرآیندهای کشتاری ذکر شده بر جمعیت میکروبی لاشه, نمونه برداری انجام شد. آزمایشات باکتریایی (شمارش باکتری های هوازی در 30 درجه سلسیوس, شمارش اشرشیاکولای و شناسایی سالمونلا) در مورد نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد که قسمت خلفی عضلات دست و مرحله تمیز کردن لاشه به ترتیب آلوده ترین ناحیه و مرحله از نظر میکروبی می باشند. با شستشوی نهایی لاشه بوسیله آب سرد, کاهش معنی داری (p<0.05) در شمارش باکتری های هوازی قسمتهای گردن و کفل اتفاق افتاد, ولی شستشو قادر به حذف کامل آلودگی میکروبی نبود. قسمت خلفی عضلات دست, آلوده ترین ناحیه از نظر آلودگی به اشرشیاکولای بود و سالمونلا هم فقط در مرحله تمیز کردن لاشه جدا شد. با توجه به این که پس از شستشوی نهایی شمارش باکتری های هوازی و اشرشیاکولای در هیچکدوم از نمونه ها بیش از حد مجاز نبود و سالمونلایی هم جدا نشد, فرآیندهای کشتار گاو از نظر بهداشتی مناسب ارزیابی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کوهدار، ولی اله. (1392). بررسی آلودگی باکتریایی لاشه های گاو کشتار شده در کشتارگاه کرج راک. بهداشت مواد غذایی، 3(2 (پیاپی 10))، 43-51. SID. https://sid.ir/paper/222838/fa

    Vancouver: کپی

    کوهدار ولی اله. بررسی آلودگی باکتریایی لاشه های گاو کشتار شده در کشتارگاه کرج راک. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(2 (پیاپی 10)):43-51. Available from: https://sid.ir/paper/222838/fa

    IEEE: کپی

    ولی اله کوهدار، “بررسی آلودگی باکتریایی لاشه های گاو کشتار شده در کشتارگاه کرج راک،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 2 (پیاپی 10)، pp. 43–51، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222838/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button