Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,610
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

740
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی گیاه اسپند در شرایط آزمایشگاهی بر روی تعدادی از باکتری های مهم بیماری زای منتقله از موادغذایی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 باکتری های با منشا غذایی در ایجاد عفونت ها یا مسمومیت های غذایی در انسان نقش دارند. با افزایش روزافزون تعداد سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک تلاش فراوانی جهت استفاده از خواص ضدمیکروبی گیاهان انجام می گیرد. گیاه اسپند از جمله گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده که از گذشته از آن به عنوان ضدعفونی کننده استفاده می گردید. در میان باکتری های بیماری زای غذایی, اشریشیا کلی O157:H7, سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز جزو باکتری های خطرناک و شناخته شده می باشند. این تحقیق با هدف تعیین اثر ضدمیکروبی عصاره متانولی گیاه اسپند بر رشد این باکتری ها در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) عصاره با استفاده از روش رقیق سازی در محیط مولر هینتون براث تعیین گردید. طبق نتایج مطالعه, MIC عصاره متانولی گیاه اسپند برای باکتری های اشریشیا کلی O157:H7 و سالمونلا تیفی موریوم 1.56 میلی گرم در میلی لیتر و برای باکتری لیستریا مونوسیتوژنز 0.78 میلی گرم در میلی لیتر تعیین شد. هم چنین, MBC عصاره متانولی گیاه اسپند برای باکتری های مذکور مشابه MIC آن ها بود. با توجه به نتایج به دست آمده, پیشنهاد می شود از عصاره گیاه اسپند به عنوان جزئی از فرمولاسیون محلول های ضدعفونی کننده مواد غذایی استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زینلی، طیبه، محسن زاده، محمد، رضاییان دلوئی، رویا، و نبی پور، رویا. (1394). بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی گیاه اسپند در شرایط آزمایشگاهی بر روی تعدادی از باکتری های مهم بیماری زای منتقله از موادغذایی. بهداشت مواد غذایی، 5(4 (پیاپی 20))، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/222934/fa

    Vancouver: کپی

    زینلی طیبه، محسن زاده محمد، رضاییان دلوئی رویا، نبی پور رویا. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی گیاه اسپند در شرایط آزمایشگاهی بر روی تعدادی از باکتری های مهم بیماری زای منتقله از موادغذایی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(4 (پیاپی 20)):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/222934/fa

    IEEE: کپی

    طیبه زینلی، محمد محسن زاده، رویا رضاییان دلوئی، و رویا نبی پور، “بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی گیاه اسپند در شرایط آزمایشگاهی بر روی تعدادی از باکتری های مهم بیماری زای منتقله از موادغذایی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 4 (پیاپی 20)، pp. 27–36، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222934/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا