Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

317
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

484
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی

صفحات

 صفحه شروع 528 | صفحه پایان 534

چکیده

 سابقه و هدف: به دلیل نیاز روزمره انسان به موادغذایی هرگونه تغییر در کیفیت و کمیت موادغذایی تاثیر بسزایی در بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. زدودن آلودگی های میکروبی از موادغذایی در هر یک از مراحل تولید, نگهداری و عرضه موادغذایی قابل اهمیت است. در این تحقیق, اثرات ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر دو باکتری اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, نانوذره اکسید روی از زئولیت تهیه شد و مقدار آن بااستفاده از دستگاه فلورسانس اشعه ایکس (X-Ray Fluorescence) در آزمایشگاه دانشگاه تربیت مدرس تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) نانوذره اکسید روی بااستفاده از روش دیسک گذاری تعیین شد. نتایج: براساس نتایج این بررسی, مقدار MIC نانوذره اکسید روی برای همه ی باکتری های مورد آزمایش 4 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه اشریشیا کلی به ترتیب برابر با 4 و 8 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه لیستریا مونوسیتوژنز 4 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که نانو ذرات اکسید روی می توانند به عنوان یک عامل بازدارنده در مقابل پاتوژن های موادغذایی در بسته بندی و نگهداری موادغذایی مورداستفاده قرار گیرند و از آلودگی آن ها جلوگیری کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    درگاهی، زهرا، پرتوآذر، علیرضا، ندافی، شیما، و سلطان دلال، محمدمهدی. (1398). بررسی فعالیت ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی. فیض، 23(5 )، 528-534. SID. https://sid.ir/paper/362412/fa

    Vancouver: کپی

    درگاهی زهرا، پرتوآذر علیرضا، ندافی شیما، سلطان دلال محمدمهدی. بررسی فعالیت ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی. فیض[Internet]. 1398؛23(5 ):528-534. Available from: https://sid.ir/paper/362412/fa

    IEEE: کپی

    زهرا درگاهی، علیرضا پرتوآذر، شیما ندافی، و محمدمهدی سلطان دلال، “بررسی فعالیت ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی،” فیض، vol. 23، no. 5 ، pp. 528–534، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362412/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا