مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ویژگی های میکروبی و شیمیایی آب های بطری شده در استان همدان

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 80

چکیده

 امروزه در اکثر کشورهای جهان و از جمله در ایران, استفاده از آب های بطری شده روند صعودی داشته است. به همین دلیل به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان, کنترل میکروبی و شیمیایی چنین آب هایی دارای اهمیت زیادی است و هدف این مطالعه نیز تعیین کیفیت میکروبی و شیمیایی آب های بسته بندی و عرضه شده در سطح استان همدان بود. برای این منظور در فصول زمستان 1390 و تابستان 1391 تعداد 56 نمونه بصورت تصادفی انتخاب گردید. آزمایشات مطابق با روش های استاندارد بر روی ویژگی-های شیمیایی شامل pH, قلیائیت, نیترات, سدیم, پتاسیم, فلوراید, سولفات, فسفات, سختی کل و سختی دائم و ویژگی های میکروبی شامل کل کلی فرم ها و کلی فرم های مدفوعی صورت گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل و با استانداردهای موسسه ملی استاندارد ایران و نیز رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت مقایسه شد. یافته ها حاکی از آن بود که باکتری های گروه کلی فرم و کلی فرم مدفوعی در هیچ یک از نمونه ها وجود نداشت. مقادیر pH, قلیائیت, نیترات, سولفات, فسفات, سدیم و پتاسیم در تمامی نمونه ها در محدوده استاندارد بودند. از 56 نمونه مورد بررسی 44 نمونه دارای فلوراید کمتر از حداکثر مطلوب و 40 نمونه دارای سختی کل کمتر از حداکثر مطلوب استاندارد بودند. در نهایت با توجه به این نتایج, هرچند که تقریبا تمامی موارد اندازه گیری شده از حداکثر مجاز تعیین شده توسط استانداردهای موسسه ملی استاندارد ایران و سازمان بهداشت جهانی کمتر بود, اما در اکثر موارد اختلاف معنی داری بین مقادیر اندازه گیری شده با مقادیر مندرج بر روی برچسب بطری ها وجود داشت. همچنین میانگین ویژگی های اندازه گیری شده در دو فصل زمستان 1390 و تابستان 1391 اختلاف معنی داری نشان ندادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ریاحی خرم، مهدی، خوش شعار، مریم، و هاشمی، مهدی. (1393). مطالعه ویژگی های میکروبی و شیمیایی آب های بطری شده در استان همدان. بهداشت مواد غذایی، 4(1 (پیاپی 13))، 69-80. SID. https://sid.ir/paper/223008/fa

    Vancouver: کپی

    ریاحی خرم مهدی، خوش شعار مریم، هاشمی مهدی. مطالعه ویژگی های میکروبی و شیمیایی آب های بطری شده در استان همدان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(1 (پیاپی 13)):69-80. Available from: https://sid.ir/paper/223008/fa

    IEEE: کپی

    مهدی ریاحی خرم، مریم خوش شعار، و مهدی هاشمی، “مطالعه ویژگی های میکروبی و شیمیایی آب های بطری شده در استان همدان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 1 (پیاپی 13)، pp. 69–80، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223008/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button