مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

909
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت آب های معدنی بطری شده در سطح شهر کرمان در سال 1388

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 192

کلیدواژه

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف آب های معدنی بطری شده در سال های اخیر افزایش قابل توجهی یافته است. این آب ها دارای ویژگی های خاصی هستند که می توانند بر سلامت انسان تاثیر گذارند. در این تحقیق, آب های بطری شده تحت عنوان آب معدنی, از لحاظ تطابق با معیارهای استاندارد, اعم از فیزیکی, شیمیایی و میکروبی, مشخصات برچسب و دو ویژگی سختی و اثر شفابخشی مورد مطالعه قرار گرفتند.مواد و روش ها: تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی است که بر روی 13 نوع آب معدنی بطری شده در سطح شهر کرمان در سال 1388 انجام شد و 17 مشخصه شیمیایی, فیزیکی و میکروبی را مورد بررسی قرار داد. میانگین مقادیر هر مشخصه, با استاندارد و با مقادیر درج شده بر روی برچسب نمونه ها مقایسه گردید. علاوه بر این, سختی و اثر شفابخشی آنها نیز با استفاده از غلظت یون ها و دسته بندی های موجود سنجیده شد.یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که 54% آب های مورد بررسی جزو آب های سخت یا خیلی سخت دسته بندی می شوند. هیچ کدام اثر شفابخشی نداشته و دارای آلودگی میکروبی نمی باشند. مقایسه این آب ها با استاندارد آب آشامیدنی و معدنی نشان داد که میزان فلوئور در همه نمونه ها پایین تر از استاندارد و در 7% نمونه ها نیز مقدار نیترات (8 میلی گرم در لیتر ) و کلرور (50 میلی گرم در لیتر) بیش از استاندارد بوده است. از لحاظ مقایسه با میزان توصیه شده بهداشتی, 23% موارد دارای پتاسیم بیش از استاندارد و 46% دارای مقدار سدیم بالاتر از میزان توصیه شده بودند.نتیجه گیری: در اکثر موارد, عناصر موجود در نمونه های مورد مطالعه با استانداردها مطابقت داشت اما حتی تعداد اندک موارد عدم هم خوانی و نیز بالاتر بودن غلظت بعضی از یون ها از میزان مجاز بهداشتی, می تواند سلامت جامعه و خصوصا افراد آسیب پذیر را تحت تاثیر قرار دهد که باید مورد توجه متولیان و مسوولان امر قرار گیرد. لازم است تولیدکنندگان محترم در هنگام برچسب گذاری, استاندارد مربوطه را بیشتر رعایت نموده و نکاتی مانند تاریخ تولید و انقضا, زمان ماندگاری و شرایط نگهداری را بر روی برچسب قید نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لولویی، مهشید، و ذوالعلی، فرزانه. (1390). بررسی کیفیت آب های معدنی بطری شده در سطح شهر کرمان در سال 1388. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 10(3 (پی در پی 40))، 183-192. SID. https://sid.ir/paper/71069/fa

    Vancouver: کپی

    لولویی مهشید، ذوالعلی فرزانه. بررسی کیفیت آب های معدنی بطری شده در سطح شهر کرمان در سال 1388. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1390؛10(3 (پی در پی 40)):183-192. Available from: https://sid.ir/paper/71069/fa

    IEEE: کپی

    مهشید لولویی، و فرزانه ذوالعلی، “بررسی کیفیت آب های معدنی بطری شده در سطح شهر کرمان در سال 1388،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 10، no. 3 (پی در پی 40)، pp. 183–192، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71069/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button