مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی شرایط تولید، ماندگاری و کیفیت نوشیدنی میوه ای آب پنیر

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 این پژوهش به منظور بهینه سازی شرایط تولید, ماندگاری و کیفیت نوشیدنی میوه ای آب پنیر در دو مرحله انجام شد. در مرحله نخست با استفاده از سه نوع کنسانتره (پرتقال-  آلبالو - انگور) در سه سطح (3 و 4 و 5%) و 3 غلظت شکر (5 و 10 و 15%) 27 نوع نوشیدنی تهیه شد. داوران صفت طعم, آروما, رنگ و ظاهر پذیرش کلی نوشیدنیها را به روش هدونیک 7 نقطه ای مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج بدست آمده نشان داد که تاثیر نوع کنسانتره, غلظت شکر(P<0.01)  و اثر متقابل نوع کنستانتره و غلظت شکر(P<0.05)  بر پذیرش کلی نوشیدنی معنی داری می باشد. با در نظرگرفتن نتایج مرحله اول پژوهش, نوشیدنی پرتقالی آب پنیر با استفاده از دو نوع فرآیند حرارتی (80°C  به مدت 10 دقیقه و 90°C به مدت 5 دقیقه) تهیه شده, پس از بسته بندی در پاکت های دوی پک در دمای یخچال و محیط به مدت 12 هفته نگهداری شدند و هر هفته یکبار در معرض آزمون های شیمیایی و حسی قرار گرفتند, ضمن اینکه در پایان هرماه نگهداری آزمون های میکروبی روی نمونه ها انجام پذیرفت. هردو مرحله پژوهش با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل انجام شد. نتایج ارزیابی نشان داد که تاثیر مدت زمان نگهداری, دمای نگهداری و اثر متقابل زمان و دمای نگهداری (P<0.01) بر طعم, رنگ و ظاهر پذیرش کلی نوشیدنی معنی دار می باشد, حال آنکه آرومای نوشیدنی پرتقالی آب پنیر تحت تاثیر مدت زمان نگهداری(P<0.01)  قرار می گیرد. ارزیابی تغییر pH نوشیدنی های نگهداری شده در دمای یخچال و محیط که با استفاده از آزمونt  انجام شد, نشان داد که در طی مدت زمان نگهداری اختلاف معنی داری (P<0.05) بین pH  نمونه ها بوجود آمده است. برمبنای نتایج حاصل از این پژوهش شرایط بهینه در تولید نوشیدنی پرتقالی آب پنیر با استفاده از 3% کنسانتره پرتقال, 10% شکر و با زمان ماندگاری حداقل 3 ماه در دمای یخچال و 6 هفته در دمای محیط و کیفیت حسی و میکروبی قابل قبول به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محبی، محبت، و حبیبی نجفی، محمدباقر. (1383). بهینه سازی شرایط تولید, ماندگاری و کیفیت نوشیدنی‌ میوه ای آب پنیر. علوم و صنایع کشاورزی، 18(2)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/22396/fa

    Vancouver: کپی

    محبی محبت، حبیبی نجفی محمدباقر. بهینه سازی شرایط تولید, ماندگاری و کیفیت نوشیدنی‌ میوه ای آب پنیر. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1383؛18(2):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/22396/fa

    IEEE: کپی

    محبت محبی، و محمدباقر حبیبی نجفی، “بهینه سازی شرایط تولید, ماندگاری و کیفیت نوشیدنی‌ میوه ای آب پنیر،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 18، no. 2، pp. 1–10، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button