مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

978
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

712
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه الگوی بیان پروتئین و برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی در پایه های پسته بادامی سفید و بادامی زرند تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 32

چکیده

 یکی از مهم ترین تنش های محیطی موثر در درختان پسته که به طور قابل توجهی باعث کاهش محصول می گردد, تنش شوری می باشد. در این آزمایش, الگوی بیان پروتئین و بررسی برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی در پایه های پسته بادامی سفید و بادامی زرند تحت تنش شوری انجام گردید. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و 20تکرار در گلخانه ای با شرایط کنترل شده اجرا شد. در این پژوهش سه سطح تنش شوری شامل تیمار شاهد (آب مقطر), تنش متوسط (60 میلی مولار کلریدسدیم) و تنش شدید (120میلی مولار کلریدسدیم) اعمال گردید. زمانیکه اندازه دانهال به طول 15-20 سانتی متر رسید, تنش شوری اعمال و به مدت شش ماه ادامه یافت و در این مدت علائم تنش شوری (کاهش رشد رویشی و کاهش سطح برگ) مشخص و الگوی بیان پروتئین و برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی تعیین گردید. نتایج نشان داد که الگوی بیان پروتئین و خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی تحت تاثیر تنش شوری واقع شدند و دو پایه عکس العمل های کاملا متفاوتی نشان دادند, به طوریکه کاهش شدت بیان و یا حذف باندهای پروتئینی در برگ پسته بادامی سفید بیشتر از برگ پسته بادامی زرند بود. نتایج نشان داد که کاهش رشد رویشی و کاهش میزان کلروفیل کل در پایه بادامی سفید بیشتر از پایه بادامی زرند تحت تنش شوری واقع شده است. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش تنش شوری, میزان پرولین برگ و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در پایه بادامی زرند نسبت به پایه بادامی سفید افزایش یافت. با توجه به نتایج این پژوهش, به نظر می رسد پسته بادامی زرند توانایی بیش تری در حفظ پروتئین های برگ و مقاومت بالاتری نسبت به تنش شوری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقرزاده، الهه، کاووسی، حمیدرضا، خضری، مسعود، و میرزایی، سعید. (1395). مطالعه الگوی بیان پروتئین و برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی در پایه های پسته بادامی سفید و بادامی زرند تحت تنش شوری. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، 8(3)، 15-32. SID. https://sid.ir/paper/224558/fa

    Vancouver: کپی

    باقرزاده الهه، کاووسی حمیدرضا، خضری مسعود، میرزایی سعید. مطالعه الگوی بیان پروتئین و برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی در پایه های پسته بادامی سفید و بادامی زرند تحت تنش شوری. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی[Internet]. 1395؛8(3):15-32. Available from: https://sid.ir/paper/224558/fa

    IEEE: کپی

    الهه باقرزاده، حمیدرضا کاووسی، مسعود خضری، و سعید میرزایی، “مطالعه الگوی بیان پروتئین و برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی در پایه های پسته بادامی سفید و بادامی زرند تحت تنش شوری،” مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، vol. 8، no. 3، pp. 15–32، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/224558/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button