مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سازگاری شش رقم تجاری پسته روی پایه های کشت بافتی حاصل از رقم بادامی زرند در شرایط اقلیمی کرمان

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 72

چکیده

 از آنجایی که درحال حاضر کلیه پایه های پسته در مناطق پسته کاری ایران به صورت بذری می باشند و ناهمگنی پایه ها باعث تفاوت در ویژگی های کمی و کیفی درختان مربوط به هر رقم شده و همچنین امکان تکثیر پایه های برتر به صورت بذری میسر نمی باشد, لذا گسترش پایه های کشت بافتی و نیز بررسی سازگاری ارقام با این پایه ها از اولویت های تحقیقاتی مراکز پژوهشی پسته کشور است. هدف از این پژوهش بررسی سازگاری شش رقم تجاری پسته با پایه کشت بافتی رقم بادامی زرند بود. این آزمایش در چهار سال متوالی (1390-1386) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش رقم پسته (کله قوچی, رضایی زودرس, فندقی, فروتنی, اکبری و احمدآقایی) در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات پسته کرمان اجراء شد. نتایج مقایسه میانگین مشخص نمود از بین ارقام مورد مطالعه رقم احمدآقایی از نظر ویژگی های رشدی دارای بیشترین رشد و بیشترین سازگاری با پایه کشت بافتی و نیز دارای بیشترین غلظت عناصر غذایی برگ بود و رقم اکبری کمترین سازگاری را با پایه کشت بافتی داشت. به طوری که طول شاخه سال جاری و پیوندی و قطر زیر پیوند و بالای پیوند رقم احمد آقایی به ترتیب 36, 84, 67 و 39 درصد بیشتر از رقم اکبری بود و غلظت فسفر و آهن در برگ رقم احمدآقایی نسبت به اکبری به ترتیب 85/42 و 101 درصد افزایش نشان داد. نتایج تحلیل همبستگی پیرسون, وجود ضرایب همبستگی معنی داری را بین صفات مورد مطالعه در این تحقیق نشان داد. از جمله درصد پتاسیم برگ با طول شاخه سال جاری و طول شاخه پیوندی و همچنین درصد کلسیم برگ با قطر شاخه و قطر شاخه با تعداد شاخه های جانبی و شعاع تاج درخت دارای همبستگی مثبت بود. با توجه به نتایج بدست آمده این گونه به نظر می رسد که در منطقه کرمان رقم احمدآقایی سازگاری مطلوب تری نسبت به بقیه ارقام با پایه کشت بافتی بادامی زرند دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی پور، حمید، و رضوی نسب، اعظم. (1397). بررسی سازگاری شش رقم تجاری پسته روی پایه های کشت بافتی حاصل از رقم بادامی زرند در شرایط اقلیمی کرمان. علوم و فناوری پسته، 3(6 )، 57-72. SID. https://sid.ir/paper/270480/fa

    Vancouver: کپی

    علی پور حمید، رضوی نسب اعظم. بررسی سازگاری شش رقم تجاری پسته روی پایه های کشت بافتی حاصل از رقم بادامی زرند در شرایط اقلیمی کرمان. علوم و فناوری پسته[Internet]. 1397؛3(6 ):57-72. Available from: https://sid.ir/paper/270480/fa

    IEEE: کپی

    حمید علی پور، و اعظم رضوی نسب، “بررسی سازگاری شش رقم تجاری پسته روی پایه های کشت بافتی حاصل از رقم بادامی زرند در شرایط اقلیمی کرمان،” علوم و فناوری پسته، vol. 3، no. 6 ، pp. 57–72، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/270480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button