مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

106
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توان تحمل به شوری و خشکی جدایه های ریزوبیومی همزیست عدس در شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 161

چکیده

 در این پژوهش 220 جدایه ریزوبیومی از دو دشت کشت دیم عدس (مغان و کوهین) نمونه برداری و مورد آزمون قرار گرفت. با انجام آزمایشات آزمایشگاهی و گلخانه ای (انجام آزمون PIT) از صحت جنس,گونه و خلوص 189 سویه ریزوبیوم لگومینوزاروم بیووار ویسیه (Rlv) Rhizobium leguminosarum b.v. viciea (lenti) همزیست عدس اطمینان حاصل شد. تست تحمل به شوری جدایه های ریزوبیومی با استفاده از محیط کشت BTB+YMA و نمک NaCl در شوری های 10, 20, 30, 40 و 50 dS/m انجام شد. از بین 189سویه ریزوبیومی همزیست عدس تعداد 101 سویه ریزوبیومی کاملا حساس (EC=10 dS/m) و تعداد 25 سویه به عنوان خیلی متحمل و 10 سویه به عنوان سویه های برتر (سوپر استرین های) کاملا« متیییحمل به شوری در EC=50 بودند. تعداد باکتریهای ریزوبیومی رشد یافته مربوط به دشت کوهین در شوری های 10 تا 50 به ترتیب 55, 51, 50, 27 و 37 سویه بود در صورتیکه در دشت مغان این اعداد به ترتیب برابر 46, 42, 21, 8 و 8 سویه بود, بطور کلی تحمل به شوری باکتریهای ریزوبیومی دشت کوهین بیشتر از باکتریهای ریزوبیومی دشت مغان بود. دراین پژ‍وهش میزان تحمل به خشکی سویه های ریزوبیومی در محیط کشت PEG+ YMB انجام پذیرفت. در این آزمون میزان خشکی بر اساس دانستیه ی نوری (O.D) سوسپانسیون باکتریایی تعیین گردید. میزان تحمل به خشکی باکتریهای ریزوبیومی در چهار سطح کاملا متحمل, متحمل, حساس و کاملا حساس به خشکی ترتیب برابر با O.D>0.5, O.D=0.4-0.5, O.D=0.3-0.4 و O.D<0.3 گروه بندی شد. از بین 10 سوپراسترین (سویه های کاملا» متحمل) انتخاب شده در آزمون میزان تحمل به خشکی, باکتری های برتر دشت مغان شامل 6 سویه در صورتی که باکتریهای برتر مربوط به دشت کوهین 2 سویه بود. در نهایت امید است که سوپراسترین های انتخابی این مرحله از پ‍‍ژوهش از نظر تحمل به شوری و خشکی بتواند در مراحل بعدی طرح مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیخانی، حسینعلی. (1390). بررسی توان تحمل به شوری و خشکی جدایه های ریزوبیومی همزیست عدس در شرایط درون شیشه ای. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(1)، 155-161. SID. https://sid.ir/paper/225732/fa

    Vancouver: کپی

    علیخانی حسینعلی. بررسی توان تحمل به شوری و خشکی جدایه های ریزوبیومی همزیست عدس در شرایط درون شیشه ای. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(1):155-161. Available from: https://sid.ir/paper/225732/fa

    IEEE: کپی

    حسینعلی علیخانی، “بررسی توان تحمل به شوری و خشکی جدایه های ریزوبیومی همزیست عدس در شرایط درون شیشه ای،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 1، pp. 155–161، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/225732/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button