مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

118
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه توانایی گره سازی جدایه های ریزوبیومی توده های بومی عدس تحت تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 برای تعیین جدایه های متحمل به خشکی باکتری های ریزبیومی هم زیست عدس, 12 نمونه خاک از مناطق مختلف استان های گلستان, چهار محال و بختیاری و اصفهان جمع آوری شد و ارقام محلی عدس بی نام دانه درشت قزوینی و فریدنی در هر نمونه خاک در گلخانه کشت شد. پس از 10 هفته از گره های تشکیل شده روی ریشه گیاهان, 324 سویه ریزوبیومی جداسازی شدند. در تعیین تحمل به شور جدایه ها, مشخص شد که تمام جدایه های به دست آمده قدرت رشد در محیط کشت های حاوی 200 میلی مولار کلرور سدیم را دارند. در مقادیر بالای نمک (بیش از 400 میلی مولار), از نظر تحمل به شوری, تفاوت عمده ای در بین جدایه ها وجود داشت, به طوری که فقط 20 درصد از آنها به عنوان متحمل به شوری ارزیابی گردید. جدایه های RL249 و RL211 با رشد در غلظت 550  و 600 میلی مولار نمک طعام به عنوان جدایه های برتر متحمل به شوری برگزیده شدند. نتایج بررسی تحمل به تنش پتانسیل ماتریک جدایه ها در سطوح مختلف PEG600 با تحمل به شوری آنها مطابقت داشت. به طور کلی, جدایه های متحمل به شوری قادر به تحمل تنش خشکی در شرایط آزمایشگاهی نیز بودند, ولی این تحمل به شوری و خشکی ارتباطی با منشا جغرافیایی این جدایه ها نداشت. در یک طرح فاکتوریل, کرت های خرد شده با سه تکرار, گره سازی جدایه های متحمل RL249, RL211 و نیز جدایه احساس RL77 بر روی دو رقم عدس بی نام دانه درشت و فریدنی تحت تیمارهای مصرف 50, 75, 90 و 98 درصد آب قابل استفاده از خاک مقایسه شد. گرچه تنش خشکی به طور معنی داری باعث کاهش گره سازی شد, اما رقم عدس بی نام دانه درشت به دلیل تراکم زیاد ریشه در واحد حجم, میزان گره سازی بیشتری داشت. با وجود این که, جدایی RL249 در تحمل به شوری و خشکی در شرایط آزمایشگاهی و نیز آزمایش های گلخانه ای نسبت به سایر جدایه ها برتری نشان داد, ولی با افزایش تنش خشکی در سطح بالاتر از 50 درصد مصرف آب قابل استفاده گره زایی کاهش معنی داری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقرمفیدی، مریم، بهار، مسعود، شریعتمداری، حسین، و خواجه پور، محمدرضا. (1385). مقایسه توانایی گره سازی جدایه های ریزوبیومی توده های بومی عدس تحت تنش خشکی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 10(2)، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/436087/fa

    Vancouver: کپی

    باقرمفیدی مریم، بهار مسعود، شریعتمداری حسین، خواجه پور محمدرضا. مقایسه توانایی گره سازی جدایه های ریزوبیومی توده های بومی عدس تحت تنش خشکی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1385؛10(2):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/436087/fa

    IEEE: کپی

    مریم باقرمفیدی، مسعود بهار، حسین شریعتمداری، و محمدرضا خواجه پور، “مقایسه توانایی گره سازی جدایه های ریزوبیومی توده های بومی عدس تحت تنش خشکی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 10، no. 2، pp. 71–82، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436087/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button