مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

871
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توان تحمل به شوری و خشکی جدایه های ریزوبیومی هم زیست عدس در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 در این پژوهش 220 جدایه ریزوبیومی از دو دشت عمده کشت دیم عدس یعنی دشت مغان و دشت کوهین نمونه برداری و مورد آزمون قرار گرفت. با انجام آزمایش های آزمایشگاهی و گلخانه ای از صحت جنس, گونه و خلوص 184 سویه ریزوبیوم لگومینوزاروم بیووار ویسیه (Rlv) Rhizobium leguminosarum b.v. viciea (lenti) هم زیست عدس اطمینان حاصل شد. در تست تحمل به شوری جدایه های ریزوبیومی هم زیست عدس از محیط کشت BTB+YMA و نمک NaCl در شوری های 10, 20, 30, 40 و 50 ds/m انجام شد. از بین 184 سویه ریزوبیومی هم زیست عدس تعداد 101 سویه ریزوبیومی کاملا حساس (EC=10 ds/m) تعداد 25 سویه به عنوان خیلی متحمل و 10 سویه (8+2) به عنوان سوپر استرین های کاملا متحمل به شوری بودند. تعداد باکتری های ریزوبیومی رشد یافته مربوط به دشت کوهین در شوری های 10 تا 50 به ترتیب 55, 51, 50, 27 و 8+29 سویه بود در صورتی که در دشت مغان این اعداد به ترتیب برابر 46, 42, 21, 8 و 2+6 بود, به طور کلی باکتری های ریزوبیومی دشت کوهین تحمل به شوری بیش تری نسبت به باکتری های ریزوبیومی دشت مغان داشتند. در این پ‍ژوهش میزان تحمل به خشکی سویه های ریزوبیومی در محیط کشت PEG+ YMB انجام پذیرفت. در این آزمون میزان خشکی بر اساس دانستیه نوری (O.D) سوسپانسیون باکتریایی تعیین گردید. میزان تحمل به خشکی باکتری های ریزوبیومی در چهار سطح کاملا متحمل, متحمل, حساس و کاملا حساس به ترتیب برابر با O.D>0.5, O.D=0.4-0.5, O.D=0.3-0.4 و O.D<0.3 گروه بندی شد. از بین 10 سوپراسترین (سویه های کاملا متحمل) انتخاب شده در آزمون میزان تحمل به خشکی, باکتری های برتر دشت مغان شامل 6 سویه؛ در صورتی که باکتری های برتر مربوط به دشت کوهین 2 سویه بود. در نهایت امید است که سوپراسترین های انتخابی این مرحله از پ‍‍ژوهش از نظر تحمل به شوری و خشکی بتواند در مراحل بعدی طرح مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیخانی، حسینعلی، و محمدی، لیلا. (1389). بررسی توان تحمل به شوری و خشکی جدایه های ریزوبیومی هم زیست عدس در شرایط دیم. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 10(1)، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/229789/fa

    Vancouver: کپی

    علیخانی حسینعلی، محمدی لیلا. بررسی توان تحمل به شوری و خشکی جدایه های ریزوبیومی هم زیست عدس در شرایط دیم. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1389؛10(1):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/229789/fa

    IEEE: کپی

    حسینعلی علیخانی، و لیلا محمدی، “بررسی توان تحمل به شوری و خشکی جدایه های ریزوبیومی هم زیست عدس در شرایط دیم،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 10، no. 1، pp. 59–68، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/229789/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button