مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید سالیسیلیک بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی رقم "پاروس" در شرایط شوری

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 173

چکیده

 به خاطر روند رو به رشد شور شدن منابع آب و ناگزیر بودن استفاده از آب های غیر متعارف, پژوهشی با هدف تعیین دامنه تحمل شوری توت فرنگی رقم"پاروس" و نقش احتمالی اسید سالیسیلیک در تخفیف اثر منفی شوری برنامه ریزی شد. در این پژوهش, تاثیر سطوح مختلف شوری (صفر, 20 و 40 میلی مولار در محلول غذایی) و اسید سالیسیلیک (صفر, 100, 200 و 300 میلی گرم در لیتر به صورت محلول پاشی) بر این گیاه مورد بررسی قرار گرفت. نشاهای ریشه دار در گلدان های پلاستیکی 3لیتری حاوی محیط کشت پرلایت و کوکوپیت (1:1) در گلخانه کشت شدند. دمای روز و شب به ترتیب 3±23 و 3±15 درجه سلسیوس, نور طبیعی خورشید و رطوبت نسبی 60 تا 70 درصد بود. پس از استقرار گیاهان, تیمارهای شوری اعمال شد. نتایج نشان داد که شوری دارای تاثیر منفی بر بیشتر ویژگی های مورد ارزیابی بود, و باعث کاهش وزن تر و خشک شاخساره و ریشه ها گردید. همچنین, شوری باعث کاهش ویتامین ث میوه ها شد. محلول پاشی برگی اسید سالیسیلیک در غلظت 200 میلی گرم در لیتر باعث افزایش سطح تحمل گیاهان نظیر سطح برگ, وزن خشک شاخساره و ریشه و عملکرد گردید. این اثر بهبود دهنده با افزایش غلظت نمک به 40 میلی مولار کاهش یافت. به طور کلی, کاربرد اسید سالیسیلیک, به ویژه در غلظت 200 میلی گرم در لیتر, در شرایط شوری ملایم توانست اثر منفی تنش شوری بر رشد گیاه توت فرنگی را کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button