مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,014
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

972
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات رویشی، مورفولوژیک و فتوسنتزی گوجه فرنگی در اثر سیلیسیم و نانوسیلیسیم افزوده شده به محلول غذایی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 47

چکیده

 با پیشرفت علم و تولید ذرات نانو, کاربرد آنها در بخش های مختلف از جمله کشاورزی مطرح شده است. سیلیسیم یکی از عناصر غذایی مفید برای گیاهان محسوب می شود که باعث افزایش تولید و کیفیت محصول, کاهش تبخیر و تعرق و افزایش مقاومت گیاه در مقابل تنش های غیرزیستی می گردد. به منظور ارزیابی تاثیر سیلیسیم به عنوان عنصر کاهنده اثر تنش و نانوسیلیسیم به احتمال با آثار مشابه اما در اندازه کوچک تر و احتمالا موثرتر بر خصوصیات رویشی, مورفولوژیک و فتوسنتز گوجه فرنگی رقم فالکاتو (Falcato), آزمایشی در محیط هیدروپونیک در قالب طرح کاملا تصادفی با دو سطح سیلیسیم و نانوسیلیسیم (1 و 2 میلی مولار) و بدون سیلیسیم (به عنوان شاهد) با 4 تکرار انجام شد. خصوصیاتی نظیر شاخص کلروفیل (SPAD), فتوسنتز, میزان جذب محلول, قطر ساقه و محتوای نسبی آب بافت و تغییرات مورفولوژیک شامل تراکم پرزهای ساقه در طول آزمایش اندازه گیری شد. در پایان آزمایش, وزن تر و خشک و حجم ریشه محاسبه شد. نتایج آزمایش نشان داد که سیلیسیم در فاکتورهای وزن تر و هدایت مزوفیلی موثرتر از نانوسیلیسیم بود. غلظت های 1 و 2 میلی مولار سیلیسیم به ترتیب باعث افزایش معنی دار وزن تر و هدایت مزوفیلی گیاه شد. هرچند این غلظت تاثیر معنی داری بر وزن خشک و میزان نسبی آب بافت نداشت. در مورد کارایی مصرف آب فتوسنتزی و فتوسنتز, نانوسیلیسیم موثرتر از سیلیسیم بود. بیشترین میزان فتوسنتز و کمترین میزان تعرق در غلظت 2 میلی مولار نانوسیلیسیم مشاهده شد. کاربرد سیلیسیم و نانوسیلیسیم باعث کاهش میزان مصرف محلول در سیستم هیدروپونیک شد و کمترین میزان مصرف محلول در غلظت 2 میلی مولار نانوسیلیسیم مشاهده شد. به طورکلی, کاربرد سیلیسیم به شکل فلزی یا نانو, با اندازه ذرات 20 30 نانومتر, در شرایط بهینه رشد گوجه فرنگی و بدون تنش, باعث افزایش فتوسنتز و کارایی مصرف آب فتوسنتزی و خصوصا کاهش مصرف محلول غذایی در شرایط کشت هیدروپونیک شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقی، مریم، و مظفریان، مریم. (1393). بررسی تغییرات رویشی, مورفولوژیک و فتوسنتزی گوجه فرنگی در اثر سیلیسیم و نانوسیلیسیم افزوده شده به محلول غذایی. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 5(19)، 37-47. SID. https://sid.ir/paper/226319/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقی مریم، مظفریان مریم. بررسی تغییرات رویشی, مورفولوژیک و فتوسنتزی گوجه فرنگی در اثر سیلیسیم و نانوسیلیسیم افزوده شده به محلول غذایی. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1393؛5(19):37-47. Available from: https://sid.ir/paper/226319/fa

    IEEE: کپی

    مریم حقیقی، و مریم مظفریان، “بررسی تغییرات رویشی, مورفولوژیک و فتوسنتزی گوجه فرنگی در اثر سیلیسیم و نانوسیلیسیم افزوده شده به محلول غذایی،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 5، no. 19، pp. 37–47، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226319/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا