مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سیلیسیم بر غلظت عناصر غذایی، رنگیزه های فتوسنتزی و کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 98

چکیده

 استان مازندران با داشتن رتبه دوم تولید توت فرنگی کشور یکی از قطب های مهم تولید این ریزمیوه محبوب بشمار می آید. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر منابع سیلیسیمی آلی و شیمیایی به ترتیب شامل پوسته برنج, سیلیکات سدیم و پتاسیم بر توت فرنگی در کشت بدون خاک صورت گرفت. آزمایش بصورت فاکتوریل با دو فاکتور بستر کاشت (دوگانه و سه گانه) و تغذیه سیلیکات سدیم و پتاسیم (شاهد, 50 و 100 میلی گرم بر لیتر سیلیسیم) در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار انجام گرفت. بطوریکه هر تکرار حاوی سه بوته توت فرنگی رقم کاماروسا بود. نتایج نشان داد گیاهان تیمارشده با سیلیکات سدیم 100, نسبت به سایر تیمارهای سیلیسیمی از میزان کلروفیل a بیشتری برخوردار بودند. غلظت پتاسیم و کلسیم برگ توت فرنگی در بستر دوگانه (فاقد پوسته برنج) به طور معنی داری بیشتر از بستر سه گانه (حاوی پوسته برنج) بود. از میان تیمارهای به کار رفته تنها تیمار محلول پاشی سیلیکات پتاسیم 100 به طور معنی داری موجب افزایش سیلیسیم برگ نسبت به سایر تیمارها در سطح احتمال یک درصد شد. میزان فلاونوئید کل در تیمار سیلیکات پتاسیم 100 در بستر فاقد پوسته برنج به طور معنی داری از تمامی تیمارها به غیر از تیمار سیلیکات پتاسیم 50 در بستر حاوی پوسته برنج, بیشتر بود. به طورکلی از نظر جذب عناصر غذایی و کیفیت میوه توت فرنگی, تیمار سیلیکات پتاسیم 100 در بستر فاقد پوسته برنج مؤثرتر از سایر تیمارها بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، کامران، قاجارسپانلو، مهدی، و حدادی نژاد، مهدی. (1398). تأثیر سیلیسیم بر غلظت عناصر غذایی, رنگیزه های فتوسنتزی و کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا. تغذیه گیاهان باغی، 2(1 )، 85-98. SID. https://sid.ir/paper/268528/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی کامران، قاجارسپانلو مهدی، حدادی نژاد مهدی. تأثیر سیلیسیم بر غلظت عناصر غذایی, رنگیزه های فتوسنتزی و کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا. تغذیه گیاهان باغی[Internet]. 1398؛2(1 ):85-98. Available from: https://sid.ir/paper/268528/fa

    IEEE: کپی

    کامران قاسمی، مهدی قاجارسپانلو، و مهدی حدادی نژاد، “تأثیر سیلیسیم بر غلظت عناصر غذایی, رنگیزه های فتوسنتزی و کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا،” تغذیه گیاهان باغی، vol. 2، no. 1 ، pp. 85–98، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/268528/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button