مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

825
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سه نوع محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی بوته ها و ریزغده های دو رقم سیب زمینی در سامانه هیدروپونیک

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 137

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سه نوع محلول غذایی در تولید ریزغده سیب زمینی (Solanum tuberosum) در سیستم هیدروپونیک تحت شرایط گلخانه انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. عامل اول شامل نوع محلول غذایی در سه سطح (هوگلند و اشنایدر, ایما و آنجل, نوولا و همکاران) و عامل دوم رقم سیب زمینی در دو سطح (آگریا و کایزر) بود. گیاهچه های این ارقام از کشت بافت حاصل شده بودند. نتایج نشان داد که اثر اصلی محلول های غذایی و اثر متقابل محلول های غذایی با ارقام سیب زمینی بر ارتفاع بوته, قطر ساقه, وزن خشک اندام هوایی و ریشه ها, عملکرد هر بوته و تعداد ریزغده در هر بوته معنی دار بود. بیشترین ارتفاع بوته (96.8 سانتی متر), وزن خشک اندام هوایی (92.22 گرم), وزن خشک ریشه ها (20.08 گرم) و عملکرد هر بوته (195.66 گرم برای هر بوته) در رقم آگریا در محلول غذایی ایما و آنجل به دست آمد.بیشترین تعداد ریزغده در هر بوته (9.1 عدد) مربوط به رقم کایزر در محلول غذایی ایما و آنجل بود. بیشترین میانگین وزن ریزغده در محلول غذایی نوولا (21.93 گرم) و برای رقم آگریا (28.78 گرم) به دست آمد. همچنین, نتایج نشان داد که بیشترین میزان نشاسته (9.57 درصد) و نیترات (728.72 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک) متعلق به رقم آگریا, به ترتیب در محلول غذایی ایما و آنجل و محلول غذایی هوگلند و اشنایدر بود.بیشترین مقدار فسفر ریزغده (0.33 درصد) در محلول غذایی ایما و آنجل و بیشترین میزان پتاسیم (2.62 درصد) در رقم آگریا به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خیری زاده آروق، یونس، برمکی، مرتضی، و هاشمی مجد، کاظم. (1395). تاثیر سه نوع محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی بوته ها و ریزغده های دو رقم سیب زمینی در سامانه هیدروپونیک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 7(27)، 125-137. SID. https://sid.ir/paper/226355/fa

    Vancouver: کپی

    خیری زاده آروق یونس، برمکی مرتضی، هاشمی مجد کاظم. تاثیر سه نوع محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی بوته ها و ریزغده های دو رقم سیب زمینی در سامانه هیدروپونیک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1395؛7(27):125-137. Available from: https://sid.ir/paper/226355/fa

    IEEE: کپی

    یونس خیری زاده آروق، مرتضی برمکی، و کاظم هاشمی مجد، “تاثیر سه نوع محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی بوته ها و ریزغده های دو رقم سیب زمینی در سامانه هیدروپونیک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 7، no. 27، pp. 125–137، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا